One Direction Hungary

Az első és egyetlen forrásod 2015 óta

mutasd a többit

Több, mint 100
magyar fordítás

Katt a képre a videó megtekintéséhez

EoMqnXAW8AIlVSV.jpg
EoMqng9W4AIqLxG.jpg
EoMqng8WEAA9V8p.jpg
EoMqng7XUAAvqC8.jpg
EoMqkQWW8AAQGU9.jpg
EoMqkQVXUAAMwNT.jpg
EoMqkQTXUAAHT_t.jpg
EoMpEBpXEAIsQ73.jpg
EoMpD6dW4AMkZIV.jpg
EoMpD5MXUAETbct.jpg
EoMpD_6XYAAW1Ur.jpg
EoMo0o2W8AICsOG.jpg
Esquire interjú Niall Horannel

Niall Horan nem az a fiatal ír srác, aki az X-faktor idején volt 2010-ben. Erről tanúskodik az is, hogy míg az Esquire magazin kérésére állt kamera elé Texasban, az énekes komoly változtatásokat követelt a díszletet és az öltöztetését illetően azzal az indokkal, hogy nem fog még egy idióta koncepciónak eleget tenni. Ahogy a magazin is írta a cikkében, Niall az évek alatt kialakított egy divatot magának, amit tökéletesen visel minden alkalomkor, így fairnek érzik az énekes kérését. Sőt, a fotósorozat is magáért beszél.

Október huszadikán, majdnem két évvel a One Direction szünetre vonulása után, Niall megjelentette első önálló albumát, a Flickert, ami a világ több országában is nagy elismerést szerzett. A dalok és a színpadi fellépések azt sugallják, az énekesnek természetes a gitár és a hang összehangolása.

Gyerekként a gitárjátékom olyan volt, mint azoké a felnőtteké, akiket hallgattam. Szóval mikor albumkészítésre került a sor, elkezdtem játszani, és ez a fajta stílus jött ki belőle.

A lemez tartalmazza a szexi és flörtölős Slow Hands slágert, ami első lett sok slágerlistán, és amit az énekes úgy definiált mint a dalt, ami “megmutatja, hogy többrétegű zeneszerző”, de ott van a Seeing Blind dala is, amit Maren Morris együttműködésével jött létre.

“Benne van a véremben a country.” – mondta Horan a dal kapcsán – “Ír vagyok. A legközelebbi stílus az írhez az a country. “

A Seeing Blind az a dal többek között, ami felszólalt az idei Country Music Awards eseményen. Niall azt mondta, az ott töltött idő volt az “egyik legélvezetesebb napoknak karrierje során.”. Ez nem mondható el az American Music Awards kapcsán, ahol az énekes több negatív visszajelzést is kapott, főleg a kalapját illetően.

“Hogy őszinte legyek, azt hittem, sokkal kisebb lesz majd.” emlékezett vissza nevetve Horan – “Nem vettem észre, milyen nagy a kalap, amíg nem léptünk fel a színpadra, és láttam meg magam a színpad két oldalára erősített tükrökben. Szó szerint kiabálva fordultam a dobosom felé, hogy megkérdezzem, nem-e nagy a kalap, de csak annyit mondott, hogy nem, hiszen épp élőben közvetített minket a televízió”

“Oké, fair, felfogtam.” – mondta a megszűnni nem akaró viccekre a kinézete kapcsán. Viszont ahogy az idő telt a reflektorok fényeiben, Niall megtanulta, hogy nem szabad foglalkoznia negatív megnyilvánulásokkal. – “Régebben olvastam a dolgokat és néztem, ‘Oh, ezt gondolják rólam az emberek?’ De ahogy a világ fordul, nem tudsz helyesen cselekedni, szóval felhagytam azzal, hogy foglalkozzam velük. Úgy tűnik, mindenki, aki ír rólam, tökéletes, szóval minden joguk megvan ahhoz, amit mondanak neked. Szóval megb*szhatják magukat.”

A kalapos incidenssel kapcsolatban Niall azt is elmondta, szerinte nem ő a legjobb ember, akivel lehet beszélni a divatról.

“Régebben talán én voltam a legrosszabbul öltözött férfi a bolygón. Nyilván, vannak emberek, akik ezt megoldják, és vannak, akik nem. Úgy alakult, hogy én az utóbbihoz tartozom. De mindössze 16-17 voltam, szóval el tudok tekinteni ettől.” 

Az énekes ezek után a bandáról, illetve a tagokról is beszélt, például elmondta, nem igazán élte bele magát a dolgokba fiatalon.

“Mikor a bandában voltunk, volt valami, amibe sose gondoltam bele. Mindenki el tudná mondani, hogy Harry jobban benne volt akkor, mint én; jobban koncentrált a zenére, mint én tettem.”

Ez szerencsére ma már nem igaz, Niall teljes figyelmét a zenére szenteli, illetve a karrierjére koncentrál, talán emiatt változott a stílusa is.

“[Az öltözködésemnek] Ez egyfajta módja, hogy az ír mivoltomat megmutassam. Sok bakancs, rengeteg kalap, és különféle dzsekik – farmer, bőr, illetve mindenféle anyag, amivel megpróbálok befutni.” … “Szerintem, amire ki akarok jukadni, az a klasszikus. Klasszikus amerikai rock. Annak idején remekül csinálták, a hetvenes és nyolcvanak években. Bruce Sprinsteen és Tom Petty, illetve olyan bandák, mint a The Eagles, ők mindig menők voltak és a kinézetük illett az adott időhöz. És szerintem az akkori divat most ismét felszínre tör.”

“Fiatal koromtól kezdve ilyen stílusú zenéket hallgattam, de soha sem tudtam igazán belenyúlni az ilyen ruhák közé. Egyszerűen csak haladtam a korral – azt viseltem, amit körülöttem a korombeliek hordtak. De ahogy idősebb lettem és rájöttem, hogy nem akarok foglalkozni az öltözködésemmel, visszatértem a zenei gyökereimhez és elkezdtem olyan ruhákat hordani, amit akkoriban hordtak és efelé mentem. Szerintem ez az albumom is ilyesfajta cucc.”

A képeket megnézhetitek a galériában!

NIALL – ESQUIRE

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük