One Direction Halloween

Kellemes ünnepeket kívánunk!

mutasd a többit

Több, mint 100
magyar fordítás

Katt a képre a videó megtekintéséhez

Könyvajánló – A hallgatás mérge

Sosem hittem volna, hogy idáig jutok. Nem hittem volna, hogy valaha lesz majd bátorságom arra, hogy egy ilyen bejegyzést írjak, hogy elinduljak ezen az úton. Most mégis megtörténik. Hadd ragadjam meg az alkalmat, illetve jobb megfogalmazásban ezt a bejegyzést, hogy egy kicsit reklámozhassam a hamarosan megjelenő első könyvemet, ami One Direction fanfictionként indult. Íme tirlógiám első kötete, A hallgatás mérge.

A kezdetek

A történetet 2015-ben kezdtem el, még az oldal létezése előtt. Az egyik barátnőm nagy rajongója volt a bandának, és szülinapja közeledtével úgy gondoltam, egy kisebb történettel ajándékozom meg Őt. Nagyon szerette az írói stílusom, szívesen olvasta az előtte megírt novelláimat.
Ahhoz viszont, hogy valami nagyot alkossak, tudnom kellett, hogy miről is írok, így elkezdtem utánanézni a fiúknak, így szerettem beléjük. Így született meg az oldal, és így indult el a történet is, Fanfictionként.

A történet alapja

Eredetileg Niall lett volna a főszereplő, aki a többiek életét amolyan őrangyalként vezeti, hogy boldogok lehessenek. A végére mégsem ez lett.
Az alap szituáció maradt az eredeti helyzetben – létezik maga a banda, ami nagy sikerekkel rendelkezik, a felszín alatt azonban komoly gondokkal küzdenek a tagjai. Mindennek az oka Harry, aki folyamatosan botrányokat okoz nőzéseivel, valamint részeges estéivel. Egyik ilyen estén azonban autóbalesetet okoz, és egy árvává vált, tizenhat éves lány gyámságát nyeri meg ezzel magának, akire egyből szemet vet. Sophia gyűlöli Harryt, Harry meg akarja szerezni magának a lányt, miközben Harry exe, illetve Sophia valódi anyja is felbukkan, Caroline. Nem valami jó helyzet egy romantikus kapcsolathoz, nem igaz?

Később ezt tovább fejlesztve elkezdtem komolyabb szálakat is beleszőni a történetbe, Louis, Niall, Zayn, valamint Liam életét is feszegetve ezzel. Igyekeztem minél érdekesebb, furfangosabb fordulatokat belevinni, és mire észbekaptam, már a kétszázadik oldalnál tartottam. A végleges Fanfictiont a Wattpadon lehetett olvasni, egészen mostanáig.

A mostani történet

Mikor kezdte egyre jobban kinőni magát a történet, rájöttem arra, hogy többet érdemel annál, hogy csak úgy a neten terjedjen. Kiskorom óta álmodtam arról, hogy saját könyvem legyen, és mikor sokan kérdezték, miért nem foghatják a kezeikben ezt a történetet, úgy voltam vele, bele fogok vágni. Felkerestem egy kiadót, átírtam a történetet non-fiction változatra, kibővítettem pár résszel, és elkezdtem. Jelenleg a kiadó éppen lektorálja A hallgatás mérgét, és bár pontos megjelenést nem tudok mondani, az biztos, hogy ki lesz adatva.

A non-fiction változatban mindenki más neveket kapott:
Harry – Harry
Louis – Tom
Liam – Evans
Niall – Adam
Zayn – Shawn

A fülszöveg

“Hozzám vágta az üveget, ami több darabra tört, és a benne maradt folyadék végigszántotta a csempézett padlót, miközben tátott szájjal emésztettem meg, mi is történt. Mikor megéreztem a karomon végigfolyó vért, belenyílalt a fájdalom, és grimaszba rándult az arcom is. Hát tényleg megtette…”

Miután szüleit elveszíti egy autóbalesetben, Sophia minden vágya, hogy elmenekülhessen a világ elől, és szabadon gyűlölhesse családjának gyilkosát, a világhírű Harry Jonest. Arra viszont nem számít, hogy a bíróság rokonok híján éppenséggel pont az iszákos, nőcsábász férfit nevezi ki gyámjának, ami hatására minden terve dugába dől. Míg a két fiatal próbálja megszokni a kialakult helyzetet, Harry a folytonos merevedéseivel, Sophia pedig a gyűlöletével küzd, hogy valahogy megoldják a felmerülő problémákat. Eközben megjelenik még valaki, aki mindkettejük pusztulását kívánja. Vajon pont a közös ellenség fogja közelebb hozni a fura család tagjait?

Idézetek

 

Vélemények

Az interneten, míg elérhető volt a történet, több véleményt is kaptam.

“Ez valami fantasztikus, ahogyan írni tudsz. Eddig ez az első könyv életemben, amin tényleg sírtam. Nagyon meghatott, teljesen beleéltem magam a sztoriba. Imádtam az egészet úgy, ahogy megalkottad. Hatalmas gratuláció! Sok sikert a folytatáshoz!”

“Imádom ahogy írsz. Tehetséges vagy!? Ezt az első évadot 1 nap alatt olvastam el? nagyon tetszik.? omg. Szóval remélem hamar hozod a következő részeket.?? Nagyon várjuk.❤ puszi.”

“neeeeee. most komoly? ilyen izgalmak következtében lesz vége??? neeeeeeee!! remélem minél előbb hozod a második évadot *-* imádom ezt a blogot *-* nagyon joooooo és siess <3”

“Te Jó Isten!!! Most komolyan! Fú!!! Ki akar belépni a “Carolin most meghalsz!” egyesületbe? Csak mert szerintem létre fogom hozni.? Amúgy imádom a történetet ès nagyon várom a következő részt?? Hát, reméltem, hogy kicsit később derül fény a “titokra”, de nagyon jól összehoztad, csak gratulálni tudok?? Nem tudsz megajándékozni egy kis információval a kövi rész megjelenésével kapcsolatban?? Csak mert nagyoooon várom és izgatott vagyok és úristen mi lesz és váóóó?? Remélem érthető voltam?”

“Imadtam, minden egyes reszt, mindent ebbol a sztoribol! Annyira imadom Ssophia es Hazza sztorijat ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ varom a kovetkezo sztoridat! Az nem kifejezes!!!!! ??”

“Nagyon szerettem!??Ez volt az egyik kedvencem ès az is marad❤Csodálatos könyv volt már az elejètől kezdve?Köszönjük hogy megírtad ezt nekünk?Egy èlmèny volt mindig követni Sophia ès Harry törtènetèt”

“Csodálatos volt az egész történet imádtam ahogy megirtad, a karaktereket, hogy teljesen valosagosnak éreztem az egészet. Teljesen bele tudta élni magát a foszerepbe az olvasó. Egyszerűen zseniális volt. Természetesen számíthatsz rám a későbbiekben is.
Csak így tovább!!”

“Ó, elsírtam magam. Imádtam. Csodás volt az egész, mindenestül.??”

“Imadtam ezt a blogod ?annyira fog hianyozni ez a tortenet.Nagyon orulok,hogy Happy End lett a vege.Nagy rajongoja voltam/leszek ennek a blognak ? Rengeteg H.S.fanficiont olvastam es orommel kozolom,hogy ez a legjobb az egesz kozul! Gratulalni szeretnek,mert nagyon jol fogalmazol es remelem,hogy folytatni fogod,nagyon nagy hiba lenne ha nem ? minden reszt imadtam❤❤❤ garantálom,hogy a tobbi blogjaidat is olvasni fogom??”

Elérhetőségek

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésedet, a könyv [Facebook oldalán] folyamatosan osztok meg idézeteket, illetve információkat a könyv, és annak kiadatása kapcsán. Remélem velem tartotok ebben a számomra nagy és ijesztő kalandban, hogy író válhasson belőlem.

A banda sok mindenre megtanított. De amire mindig emlékeztettek, hogy bármit elérhetünk, ha küzdünk érte.

Egyszer eljön a nap, mikor rájössz, hogy lapozni a legjobb érzés a földön, mert arra is rájössz, hogy a könyv többet tartalmaz, mint az az oldal, amiben bennrekedtél. – Zayn

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük