One Direction Hungary

Az első és egyetlen forrásod 2015 óta

mutasd a többit

Több, mint 100
magyar fordítás

Katt a képre a videó megtekintéséhez

EoMqnXAW8AIlVSV.jpg
EoMqng9W4AIqLxG.jpg
EoMqng8WEAA9V8p.jpg
EoMqng7XUAAvqC8.jpg
EoMqkQWW8AAQGU9.jpg
EoMqkQVXUAAMwNT.jpg
EoMqkQTXUAAHT_t.jpg
EoMpEBpXEAIsQ73.jpg
EoMpD6dW4AMkZIV.jpg
EoMpD5MXUAETbct.jpg
EoMpD_6XYAAW1Ur.jpg
EoMo0o2W8AICsOG.jpg
“A banda legjobb albuma!”

Így jellemezte az MTV azon lánya az új lemezt, aki részt vehetett a MITAM zártkörű partin, ahol a rajongók végighallgatták az albumot. Figyelem, Spoiler veszély!

Aki nem szeretne többet megtudni az albumról azon kívül, hogy a One Direction legjobb műve, az lépjen egy másik cikkre, mert ez bizony rengeteg információt, dalszöveget és titkot rejtő cikk.

Huszonöt perccel a First Listen Parti megkezdése előtt egy Californiában felvett naplemente tárult a szemünk elé. A “Rendezte: John Urbano” suhant végig a képernyő bal sarkában. A lelkes rajongók azonnal tudták, miről van szó, másodpercek múlva pedig a One Direction első dala, a What Makes You Beautiful zengte be a helyiséget, mutatva az akkor még öt főből álló banda első klipjét.

Több ezren részt vettünk, a rajongók Amerika minden részéről jöttek Californiába, hogy hallják az új lemezt, 11 nappal a megjelenése előtt. Izgalmas? Az! Keserédes? NAGYON!

Nem titok, hogy ez egy meghatározó album a 1D számára, hiszen ez az első albumuk Zayn Malik távozása óta, aki Márciusban hagyta el a híres csapatot. Mindenki tűkön ült emiatt és a hangulatot is a bizonytalanság lepte be, de amikor a WMYB a szemünk elé került, az a feszültség teljesen eltűnt. Ideje volt táncolni!

Levetítették a banda történetét. A What Makes You Beautifullal kezdtek, majd jött a Live While We’re Young (és az egész színház felállt, hogy sorban táncolják a “csónak”-ot!), jött a Kiss You, Best Song Ever, Story Of My Life, végül pedig a Steal My Girl. Minden rajongó tele volt örömmel, ahogy sorban nézhette végig a banda stílusának kialakulását a kezdetekről fogva. Senki sem használta arra az időt, hogy Twitterre vagy Snapchatre felmenjen. Örültünk, hogy hallhattuk a kedvenc dalainkat.

Pontban négykor a szoba elsötétült és egy hang kiabálta hátulról, hogy “NE ORDÍTSATOK A ZENE KÖZBEN, KOMOLYAN MONDOM!”. Mindenki tapsolt, és a 400 ott lévő rajongó megállapodott – nem leszünk önzőek. És ez a ritka dolog teljes közösségi eseménnyé tette az estét, tökéletessé. Mindenki bízott a másokban, úgy éreztük, a sírás, nevetés, visítás és üvöltés megengedett közöttünk. És nem hagytuk ezeket abba, egyre többször csináltuk, mert ez az album egy érzelem-hullámvasút, tetőtől-talpig!

Minden dal előtt egy rövid interjú volt egy, vagy több fiúval, és elmondták, hogy a következő dal miért fontos és mit jelent a számukra. Harry konferálta fel a Hey Angel c. dalt.

Olyan érzés volt, mintha jó irányból közelítettük volna meg az alaphangot. Nagyon úgy éreztük, hogy ez az album ‘Clouds’ dala! – mondta, utalva a FOUR albumra.

A Hey Angel viszont nem himnusszerű, egy erősen elénekelt, buja dalról van szó, emlékezetes refrénnel: “I wish I could be more like you, do you wish you could be more like me?”

“Azt kívánom, bár jobban hasonlítanék rád. Te is szeretnél jobban rám hasonlítani?”

Míg a dal ment, rövid bevágásokat láttunk. Harry egy másik férfival gitározott, Niall golfkocsit vezetett… És miközben énekelték, hogy  “I come alive when I hear your voice, it’s a beautiful sound, it’s a beautiful noise,” (Életre kelek mikor meghallom a hangod, egy gyönyörű hangzást, egy gyönyörű zajt), csak egyetértően bólintottam. Már akkor mindenki érezte, hogy ez az album fergeteges.

2. Drag Me Down

Mindannyian ismerjük. Ez a legelső kóstoló, amit a MITAM-ból kaptunk, és az első dal az új 1D-től. Egy magabiztos és öntudatos üzenettel megáldott dalra volt szüksége a rajongótábornak a drámák után, ami övezte a fiúkat, de Liam elárulta, nem igazán ment simán a dolog. Azt mondta, hogy az írok Taio Cruz és Maroon 5 dalaiból összevágott mixként emlegették a dalt, ami nem annyira volt csábító az elején. De miután belenyúltak és magukévá tették a dalt, megváltoztatta Liam véleményét:

“Szép bevezetés, különös azok után, amiken keresztül mentünk ebben az évben.”

3. Perfect

Harry úgy mutatta be ezt a dalt, mint “Az album legnagyobb pop dala!”, és ez határozottan korrekt megfogalmazás.

“Ez egy szerelmes dal, de nem olyan romantikus. Ez nem gondol mélyebben bele, egy egyszerű ‘Nincs kedved elmenni és szórakoztató dolgokat csinálni?’ “

Persze, végignézhettük hozzá a fekete-fehér filmet, és Harry ágyas jelenete határozottan sikítást váltott ki az emberekből.

4. Infinity

A már korábban is megjelentetett ballada “Az egyik legjobb” Harry szerint, de még így sem volt az éjszaka legfelkapottabb slágere. Leginkább azért, mert már mind hallottuk, és őszintén, vannak emlékezetesebb dalok az albumon. A kivetítőn egy koncert-felvételt láttunk, míg játszották a dalt, köztük pedig volt pár Zayn pillanatkép is, amelyek láttán páran felszisszentek egy kicsit.

5. End of the Day

“Vigyázz, mert a kórus elragad!” – fejtette ki röviden véleményét Louis, és ember, nem viccelt! Vicces dallama van, mert mintha egyszerre két dal menne: ott vannak a dallamos verse-k, egy egyszerű, de szép bridge, majd a semmiből pár dob szétrúgja ezt az idillt és bejön a nagy kórus!

“All I know at the end of the day, is you love who you love, there ain’t no other way,” (Minden, amit tudok a nap végén, szeretsz, akit szeretsz, nincs más választásod) – éneklik a refrénben, ami emlékeztetett engem kicsit a We’re Young-ra a Fun-tól.

6. If I Could Fly

Oké, itt kezdtek az érzelmek brutális fordulatot venni.

“If I could fly, I’d be coming right back home to you,” (Ha repülhetnék, egyenesen hazarepülnék hozzád)

-énekli Harry, az egyik zeneszerző Johan Carlsson mellett, aki ugyanaz a srác, akivel Ariana Grande Just A Little Bit Of Your Heart dalát írta. A két dal igazából hasonlított egy kicsit. Mindkettő zongorai ballada, ami gyönyörű magasságokba emelkedik. Ez a dal dalszövegében érzelmes, amiben Harry megnyitja a szívét “for your eyes only” (csak neked), de igazából teljesen dermesztővé tették a bevágott felvételekkel. Ez volt az első alkalom, hogy szipogást és zokogást hallottam magam körül, főleg, mikor a fiúk azt énekelték:

“I hope you don’t run from me” Remélem, nem menekülsz előlem.

Eközben pedig rajongókat láthattunk a képernyőn, akik a turnébusz után futnak. Torokszorító, minden értelemben.

7. Long Way Down

Ez egy szakítós dal, de nem a ki-esik-a-kezedből-a-fagylalt-ahogy-nézed típus. Ahogy Liam mondta, “Egy kapcsolatról szól, amit tényleg akarsz, hogy működjön,” egy kis Robbie Williams hangulattal. Niall hozzátette, a felvételeken úgy akart hangozni, mint Bruce. És WOW, tényleg sikerült neki! Az ír fiúnk felnőtt, emberek!

8. Never Enough

Ha a Hey Angel a Clouds, akkor a Never Enough testvére az Act My Age. Niall a bevezetőben elmondta, hogy ez a kedvenc dala. “Úgy táncoltunk körbe, mint az őrültek! Nem is tudom igazán, hogy miért szeretem, minden csak bejövős nekem.” – mondta.
Nagyon sok minden folyik ebben a dalban. A “The Lion Sleeps Tonight” (Az oroszlán alszik ma este) mögöttes tartalma, a random benyögött HUH hangok… És még ott van a harsona, a trombita és a szaxofon, amik jó adagolásban érkeznek, mintha a fiúk arról énekelnének, hogy visszatérő törzsvendéggé szeretnének tenni. Ez egy tipikusan olyan dal, amivel együtt tudsz énekelni és buli élőben hallgatni.

9. Olivia

Mikor először hallottam Liam által megosztott részletet, egyből arra gondoltam, hogy kicsit hasonlít a Beatles egyik dalára, de a teljes dallal már csak nagyon minimális ez a dolog. Harry elárulta, ez az egyik kedvenc dala, mert “egyszerűen olyan érzést kelt, mintha régi lenne, amit imád”. Elárulta, hogy a híres Abbey Road stúdióban vették fel a húrokat, és már itt is vagyunk – a Beatles lelke határozottan benne van ebben a dalban. És mintha Harry belelátott volna a fejekbe, elmondta a bevezetőben azt is, hogy “Nem feltétlenül egy lányról szól. Nem kell feltétlenül szó szerint venni!”. Elmondta, Olivia hely, vagy akár érzés is lehet. Hmm, a rejtély folytatódik!

10. What A Feeling

Nem, ez határozottan nem egy Flashdance dal, de egy másik primitív klasszikus jellemzi. Louis elmondta, ebben a dalban felfedezhető egy kis Fleetwood Mac, és komolyan mondom, ez enyhe kifejezés. A basszus nagyjából megegyezik Fleetwood Dreams dalának a basszusával, és a srácok, ahogy rakják egymás hangját a másikéra a refrénben, egyszerűen elképesztő!
Ahogy a dalszöveg is:

“What a feeling to be right here beside you now, holding you in my arms/ When the air ran out and we both started running wild, the sky fell down” – Micsoda érzés most melletted lenni, tartani téged a karjainban, mikor a levegő elfogy és vadul futni kezdünk, leszakad az ég.

A dal közben a You & I klip színfalak-mögötti jeleneteit láttuk, ami egy kicsit spontánnak tűnt, de végül megadta a hangulatát a dolognak.

11. Love You Goodbye

Mikor először láttam meg a tracklistát, megakadt a szemem ezen a dalcímen, de a tisztán látás végett – nincs vessző a Love You után. Ezért nem olyan a dolog, mintha letette volna a telefont és elköszönt volna, hogy Szeretlek, szia!.
Ahogy Louis mondta, “Mindenkinek van egy pillanata a szakítás után, mikor muszáj ismét látnia az exét.”. Szóval igen, ez a dal… uh, arról szól, hogy szeretsz valakit, mielőtt szakítanál vele.

“If tomorrow you won’t be mine, won’t you give it to me one last time/ Oh baby, let me love you goodbye”Ha holnap nem lennél az enyém, ha nem adnád meg ezt nekem még egyszer, oh bébi, engedd, hogy szeressem, ahogy búcsút intesz. 

És miközben Louis beszél, ebben a dalban van egy gyilkosan magas hangja, amitől kiesel a székedből! Ne mondd, hogy nem figyelmeztettelek!

12. I Want To Write You A Song

Képzeld el magad egy napsütötte parkban a kedvenc 1D fiúddal. Ültük a fűben, halkan penget valamit a gitárján, hallgatod, és minden békés és boldog, és szeretett-teljes. Na pont ilyen érzés hallgatni ezt a dalt.
Liam elárulta, hogy hajnali négykor lett felvéve ez a dal Chicagóban, és a hangja “nagyon, nagyon rosszul hangzott”, de valahogy beleillett. Talán azért, mert ez a dal annyira egyszerű és minimalizált, hogy a fiúk hangja valóban sugározza az őszinteséget és az érzelmeket. Louis-é különösen, csak úgy ragyog a refrénben a reszelős, de édes hangszíne. A kivetítőn a Take Me Home fotósorozat készítésének jelenetei játszódtak le, mikor énekelték a következő sorokat, senki se fért a bőrébe:

“Anytime I’m gone, you can listen to my voice and sing along/ I wanna write you a song” Akárhányszor eltűnök, hallhatod a hangomat és énekelhetsz vele, írni szeretnék neked egy dalt.

13. History

Niall a bevezetőben elmondta, ez a dal a rajongók és a fiúk közötti kapcsolatról szól, amitől mindenkinek kiszáradt a torka. Érzelmes dal volt, mikor néztük a bevágott képeket, ahogy énekelték: “don’t let me go, don’t let me go.” (ne engedj el!), ugyanakkor a refrénben már a legyőzhetetlenséget sugározzák és teljesen optimistává tesznek:

“You and me got a whole lot of history/ We could be the greatest thing that the world has ever seen/ You and me got a whole lot of history/ So don’t let it go, we could make some more, we can live forever!”Neked és nekem egy egész történelmünk van, mi lehetnénk a legjobb dolog, amit a világ valaha látott, Neked és nekem egy egész történelmünk van, ezért ne engedd el, még annyit kreálhatnánk, örökké élhetnénk!

14. Temporary Fix

Jó hír emberek, megvan a No Control 2.0, a rockos Temporary Fix, amit Niall úgy írt le, hogy “egy mocskos éjszakáról szól”. A dalszöveg szerint egy lány ragadt a bárban, és egy idegesítő fickó beszél a fülébe. Ekkor jön a 1D, megmenti őt, eléri, hogy a lány legyen a banda “átmeneti megoldása”. Igen, ez egy bombasiker.

15. Walking in the Wind

Harry szerint Paul Simon Graceland albuma ihlette a dalt, ami eléggé széles megfogalmazás, mert ezen az albumon rengeteg változatos dal szerepel. De megoldották, főleg, mikor láttuk a Story Of My Life klipet a kivetítőn, ugyanolyan hangulatú volt az egész, mint a videó.

“Goodbyes are bittersweet, but it’s not the end, I’ll see your face again,”A búcsúk keserédesek, de ez nem a vége, még látni fogom az arcodat.

-énekelték, mi pedig természetesen hittünk nekik.

16. Wolves

Liam megmagyarázta a Farkasok jelentését, itt nyálasan érzelmes fiúkról van szó, akik megpróbálnak a barátnőjükkel beszélgetni egy klubban. De tudod mit? Payno “nem adja fel harc nélkül!”.
A dalban folytonosak az Oooo! hangok, amik olyanok, mint a farkasok vonyítása, ami ötletes, a háttérben a Midnight Memoreis jelenetei mentek.

17. A.M.

Tökéletes befejezése az albumnak és a napnak is, ehhez a dalhoz is jár egy legviccesebb-dalszöveg díj, főleg a refrén miatt:

“We’re just swimming ‘round in our glasses, talking out of our asses.”Csak úszunk körbe a napszemüvegünkben, kibeszéljük a seggünket is.

17 dal után minden rajongó elégedetten távozott. És ahogy kiléptem az utcára, a köd és a pocsolya körülvett Californiában. Az ég sírt, a Directionerek sírtak, de egyszer újra kisüt a nap és felszárad minden. És hirtelen rájöttem, hogy ugyanez a helyzet a bandával is: A dolgok talán viharosak egy ideig, de a nap újra kisüt majd. És addig van egy egész albumunk tele jó dallal, amivel fenntarthatjuk ezt a társaságot.

(Forrás: MTV // Fordítás: Saját)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük