One Direction Hungary

Az első és egyetlen forrásod 2015 óta

mutasd a többit

Több, mint 100
magyar fordítás

Katt a képre a videó megtekintéséhez

EoMqnXAW8AIlVSV.jpg
EoMqng9W4AIqLxG.jpg
EoMqng8WEAA9V8p.jpg
EoMqng7XUAAvqC8.jpg
EoMqkQWW8AAQGU9.jpg
EoMqkQVXUAAMwNT.jpg
EoMqkQTXUAAHT_t.jpg
EoMpEBpXEAIsQ73.jpg
EoMpD6dW4AMkZIV.jpg
EoMpD5MXUAETbct.jpg
EoMpD_6XYAAW1Ur.jpg
EoMo0o2W8AICsOG.jpg
Action/1D sikerei

Emlékeztek még tavaly, amikor az Action/1D projekt meghódította a világot? Aki nem tudja miről van szó, annak elmondom, a projekt célja az volt, hogy felhívja a vezetők figyelmét a legnagyobb problémákra a Földön, amin változtatni kellene. Ehhez arra volt szükség, hogy az emberek feltöltsenek egy-egy videót, amiben elmondják, milyen világban élnének szívesen. A fiúk mellett pedig több millió rajongó is úgy döntött, rész vesz a projekt megvalósításában, így elképesztő erőt adva a dolognak.

Most, hogy eltelt egy év, lássuk, hogy ez milyen hatással volt a vezetők gondolkodásmódjára és milyen változások történtek a Directionerek hatására ezen a kerek bolygón.

1. A felkérés

Az első dolog, ami elindította a lavinát a One Direction felkérése volt a rajongók felé, hogy készítsék el saját videóikat, amit összeszedve egy nagyot hoznak majd létre. Harry egy régebbi interjúban elárulta, ennek a döntésnek az volt az oka, hogy tudták, a Directionerek bármire képesek, így gondolkodás nélkül rájuk bízták ezt a hatalmas felelősséget is.

Szerintem azoknak, akik támogatnak minket, hatalmas erejük van és nem tudom, hogy egyáltalán tudják-e ezt, de szeretnénk felhasználni és változást elérni vele… Tudod, az erejükkel olyan dolgokat érhetnek el, mint szegénység, globális felmelegedés, éhezés és ehhez hasonlók. Próbáljuk az emberek figyelmét felhívni és rávenni őket, hogy csináljanak valamit ezek ellen. És igen, azok az emberek ott – mutat a közönségre – nagyon erősek.


2. A hatás

Rajongók milliói osztották meg a srácokkal és a világgal, milyen világban éreznék jól magukat és a 172 ország közül olyanok is felszólaltak, mint India, Afrika és igen, még Magyarország is. A rengeteg videó között megtalálhatóak a fiúké is (magyar felirattal itt), ezáltal nem meglepő, hogy meglett a projekt eredménye is.

Alig egy hónap után a vezetők aláírtak egy egyezményt, melyben a kéréseket érintve ígéreteket tettek a jövőre nézve. Az egyezmény azóta is folyamatban van, naponta körülbelül 6500 gyereknek segíti az életét, és elméletben 15 év alatt teljesen megvalósul majd. Ez hatalmas dolog a világ történelmében, mert a vezetők mind egyetértettek abban, hogy a megegyezés jó legyen minden nemzetnek, embernek, és vallásnak is.

3. Every Last Child

Az Action 2015 kampány sikeressége miatt született meg az Every Last Child kampány is, aminek lényege, hogy azoknak a gyerekeknek megélhetést biztosítson, akiknek el kellett hagyniuk szülőföldjüket, így önmaguk lehetnek máshol is. Ilyen például Yaman, akinek Szíriából kellett mennie és azóta se beszél, mert fél a társadalomtól, amibe belekerült és még orvosi ellátást sem mer kérni a halálfélelme miatt. A Directionerek elérték, hogy a világi vezetők megértsék, minden ember, minden gyerek ugyanolyan fontos és ugyanúgy megérdemli azt, amit más, mindegy, honnan származik.

Így tehát az új kampány, az Every Last Child is elmondta egy évvel később, milyen világban szeretne élni: Ahol a gyerekek, származás, nemzetiség, vallás és betegség ellenére is ugyanolyan életet élnek – iskolába járnak, kapnak orvosi ellátást és élelmet, italt.

Ha szeretnél részt venni te is a kampányban, bővebb információkat itt találsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük