One Direction Hungary

Az első és egyetlen forrásod 2015 óta

mutasd a többit

Több, mint 100
magyar fordítás

Katt a képre a videó megtekintéséhez

EoMqnXAW8AIlVSV.jpg
EoMqng9W4AIqLxG.jpg
EoMqng8WEAA9V8p.jpg
EoMqng7XUAAvqC8.jpg
EoMqkQWW8AAQGU9.jpg
EoMqkQVXUAAMwNT.jpg
EoMqkQTXUAAHT_t.jpg
EoMpEBpXEAIsQ73.jpg
EoMpD6dW4AMkZIV.jpg
EoMpD5MXUAETbct.jpg
EoMpD_6XYAAW1Ur.jpg
EoMo0o2W8AICsOG.jpg
Belsö viccek és magyarázatok

Volt egy kis szabadidőm, így összeszedtem nektek a banda történelmében előforduló nagyobb poénokat, belső vicceket és azok kiindulásának okait.

One Direction tánc = The Inbetweeners tánca
A banda karrierje elején nagyon fontosnak tartotta ezt a mozdulatot. A kezeket összerakva jobb, majd bal könyöküket emelik fel, közben lábukkal az azonos irányban haladnak kettőt. A koncertjeik során, a videónaplóikban, de még a One Thing klipjükben is látható az alábbi mozdulat, mely a The Inbetweeners, magyarul Gyíkarcok c. filmből származik. Valószínűsíthető, hogy annak idején a fiúk együtt megnézték az akkor még friss filmet, ez okozta a belső vicc kialakulását.


Liam – Moves Like Jagger Kacsintás
Liam egyik Twitcamjében említi meg, hogy a videoklipben Christina Aguilera rengeteget kacsint, amit emlékezetesen utánoz is. A fiúk annyira fennakadtak ezen a lányos mozdulaton, hogy majdnem egy évig felhozták a témát, és minden alkalommal jót nevettek rajta.

Liam – Oh My God, This is great!
Bruno Mars – Lazy Song dalával már mindenki találkozott, és ebbe Liam Payne is beletartozik, aki szintén kamera előtt mutatta meg egy érdekes fejét. A háttérhangként funkcionált szexuális sor, “OMG, this is great!” lett áldozata a poénnak, mikor azt a bizonyos lányt (klipben a fiút) próbálta meg utánozni és nőiesen kiparodizálni – ami lássuk be, sikerült neki.

Harry és a macskák (csajok)
Harry és a macskák közötti viszony már az X-faktorban is érdekesen alakult, ami belső poénokat is szült és a mai napig jó nevetés tárgya. Volt idő, mikor az énekes bekövetett mindekit Twitteren, aki azt írta neki, hogy Meow, és azt is elárulta, hogy bekerjed ettől egy kicsit. A fiúknak ugyanis a szó mást jelentett akkor – és talán most is – mint nekünk. Akárhányszor szóba kerültek a macskák egy interjún és Harry mondott rá valamit, a fiúk mellette nevetésben törtek ki, de sosem mondták el, hogy miért. Egy 2011-es interjúban például Harry megjegyezte, hogy a macskák szeretik a halakat, és a riporter nem értette, hogy ezen mi olyan vicces. Ugyanezt a mondatot mondta Matt Cardle-nek is, aki megnyerte az X-faktort 2010-ben, és bizony ott is inkább a lányokról volt szó, nem pedig az állatokról. Tehát macska = lányok, és “szeretik a halakat”!
De nem ez az egyetlen, ami elhagyta a száját Matt felé. Még a győztes pillanatban is volt egy megjegyzése az ünnepeltnek, a színpadon, élő adásban súgta a fülébe a következőket: Gondolj bele, mennyi “cicát” fogsz kapni! A cica ebben az esetben viszont női nemiszervet jelentett, és Harrynek most is azt jelenti, emiatt is sokat nevettek a fiúk. Rá egy hétre egy interjúban Harry ártatlanul magyarázta, hogy Matt mesélte neki, hogy kismacskákat szeretne, és most rengeteget vehet magának, hisz már megteheti, de a mellette röhögő barátai teljesen elárulták őt – egy majdnem tizenhét éves fiú mindig arra gondol.


Louis és a répa
2010-ben az egyik videónaplóban Louis viccből megemlítette, hogy az olyan nőket szereti, akik szeretik a répát. Onnantól kezdve a srácok között a répa mindennapos humorforrásnak számított, és többször is felemlegették, még interjúkban is. Mikor megkérdezték Louist, hogy mit talál szépnek egy lányon, Liam közbeszólt, hogy a répáját, és még ehhez hasonló helyzetek voltak. Azt nem tudjuk, hogy valami háttérjelentése volt-e ennek a zöldségnek, de nem lepődnénk meg akkor sem, ha valami perverzió, vagy esetleg egyéb történet is ékeskedne a répa mögött, mindenesetre, mára már lecsitult ez a dolog és nem is szokták felemlegetni.

LLN – Laughing Like Niall
Mikor a One Direction az elején járt a hírnévnek, Niall nevetése teljesen új dolognak számított, és sokaknak tetszett a dolog. Olyannyira, hogy létrejött az LOL-hoz hasonló 1D rövidítés: LLN, vagyis Laughing Like Niall (Úgy nevetek, mint Niall), vagyis nagyon és hangosan. A rövidítést a fiúk is használták, most már ez is eltűnt, de a rajongók egy része a mai napig használja.


Fungi Joke & Zayn nevetése
Egy 2012-es videó indította el ezt a lavinát, mikor Louis elmesélt egy viccet:
Why is the mushroom go to the party? ‘Cause he was a fungi, magyarul Miért megy a gomba a partira? Mert bolond! -nak lehetne fordítani. Angolul a poén benne az, hogy a fungi-t úgy ejted, mint ha azt mondanád, hogy fun guy, vagyis vicces/menő fickó. A vicc elmesélése után Zayn felnevet a videóban, és ez a kettő hozta össze ezt a vicces emléket, amin a banda hónapokig mulatott.

Niall és a burgonya
Az ír énekest nagyon vonzották a krumplik régebben, és mindig azt emlegette fel. Már akkor felfigyeltek erre az emberek, mikor a fiúk elmesélték, hogy Niall a banda nevébe bele akarta csempészni a Potato, vagyis burgonya szót, de csak azután lett vicces ez a dolog, mikor egyszer hangosan elordította magát Niall, hogy POTATO! A fiúk onnantól kezdve minden burgonya láttán felnevettek és utánozták azt a kiabálást, ami emlékezetessé tette a szó jelentését.

Zayn és a Vas’ Happenin’?
A félig pakisztán énekes egyik alapvető mondata ez volt, ami hamar belopta magát a banda szívébe és felkerült a poénjaik listájára is. Mivel Zayn folyton használta ezt a szót, a rajongók hamar megjegyezték és értékessé tették számukra a kifejezést, a srácok viszont inkább csak a Vas Happenin Boys? dallal vésték a fejükbe ezt a dolgot, amikor ezzel a szófordulattal poénkodtak. 2013-ig volt érvényben ez a számukra humoros kérdés, aztán valahogy feledésbe merült.

Oh No Boys!
2015-ben történt az eset, hogy Niall elesett egy tévés szereplés közben és a riporternő azt mondta felejthetetlen hanglejtéssel, hogy Oh, No, Niall! A jelenet annyira tetszett a bandának, hogy a mai napig, ha Niall csinál valamit, csak annyit mondanak neki, hogy Oh, No, Niall, de ez már továbbterjedt a banda többi tagjára is, Louis kivételével, aki még nem csinált semmit, amivel kiérdemelte volna. Ugyan az apai hírek után terjedtek ilyesfajta mémek, de nem tartottak sokáig, hiszen ezt a mondatot csak akkor kapják meg, ha ügyetlenek a fiúk. Niall használta először ezt az ötletet Liamre, mikor leesett a színpad egyik részéről, és onnantól kezdve nem volt megállás, nem kellett sok és Harry is megszerezte az esésével ezt a rangot. Az alábbi videóban például látható, ahogy a fiúk a június 6-i OTRA koncerten egymás fejéhez vágják ezeket a kijelentéseket, az Oh, No, Niall és az Oh, No, Liam is felhangzik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük