One Direction Hungary

Az első és egyetlen forrásod 2015 óta

mutasd a többit

Több, mint 100
magyar fordítás

Katt a képre a videó megtekintéséhez

EoMqnXAW8AIlVSV.jpg
EoMqng9W4AIqLxG.jpg
EoMqng8WEAA9V8p.jpg
EoMqng7XUAAvqC8.jpg
EoMqkQWW8AAQGU9.jpg
EoMqkQVXUAAMwNT.jpg
EoMqkQTXUAAHT_t.jpg
EoMpEBpXEAIsQ73.jpg
EoMpD6dW4AMkZIV.jpg
EoMpD5MXUAETbct.jpg
EoMpD_6XYAAW1Ur.jpg
EoMo0o2W8AICsOG.jpg
Betekintő interjú Niallel – FAULT magazin

Még márciusban beharangozták, hogy érkezik a Niall címlappal rendelkező 31. kiadás a FAULT magazinból, azonban a korona miatt csúsztatták a megjelentetést. Tegnap a magazin főszerkesztője bejelentette, hogy ismét előrendelhetőek a példányok, de azt nem tudta megmondani, mikor kerülnek kipostázásra – sokan már március óta várnak rá. Azzal könnyítették meg ezeket a heteket a számunkra, hogy honlapjukon elérhetővé tették az interjút, ami Niallel készült. Májusban néhány képet is kaptunk, amik akkor fel is kerültek a galériánkba, így remélhetőleg hamarosan a teljes fotósorozatot is elénk tárják.

Az interjújért olvasd el a teljes bejegyzést!

 

Mesélj nekem az első írói napodról az album kapcsán.

Niall Horan: ‘Heartbreak Weather’ volt a legelső, amit papírra vetettem az album elkezdésekor, és még ez is lett az utolsó kislemezem. Nem akartam bármiféle zsánerbe rakni magam ezzel a felvétellel, csak csinálni akartam, amit gondoltam, hogy jó pop dal lehet, és nem túlgondolni a dolgot.

 

Mi változott benned a Flicker és a Heartbreak Weather közötti időszakban?

Niall Horan: Nos, ez egy szakítós album, ami egészen új volt a számomra, és nem szándékoztam ebbe az irányba menni, mikor elkezdtem, de azt gondolom, hogy mint zeneszerző, az életünkből merítünk, és azokból az érzésekből, amik bennünk vannak vagy voltak. És hát, így alakult.

Ha úgy vesszük, minden megváltozott a zeneszerzési folyamataimban. Régebben leültem egy gitárral, és csak írtam, de most már zongorát használok, ami más irányból közelít meg mindent. Tervek nélkül kezdtem bele, nem tudtam, miről is akarok írni, egyszerűen csak az volt bennem, hogy túlgondolás vagy megkérdőjelezés nélkül kell megírnom minden dal minden egyes sorát. Az album igazi érzelmi hullámvasút lett, de pont ilyenre akartam.

 

Egy szakítós album megírása terapeutás kezelésnek hatott a számodra, vagy csak felidézte a szomorú emlékeket?

Niall Horan: Szerintem amikor egy szakítós albumot írsz, szerezhetsz egy rakás dalt, amiktől sajnálni kezded magad, vagy szórakozhatsz vele, és csinálhatsz olyanokat, amik segítségével végigmehetsz az érzelmeiden. Nem mindegyik felkavaró. Bármelyik kapcsolatomat nézzük, voltak benne kellemes pillanatok, és voltak napok, mikor úgy éreztem, mintha egy videoklipben lennék, és sírva kinézek a zuhogó esőre az ablakon át. Mikor szakításon mész át, feldolgozod az egész kapcsolatot, és a csodálatos éjszakákra is visszagondolsz, nem csak a rosszakra. Én ezeket akartam erre az albumra. Meg akartam mutatni az egész narratívát, és egy másfajta szakítós albumot alkotni.

 

Sok dalt megjelentettél karriered során, de ez lesz a második szóló lemezed. A Flicker nagyon sikeres lett, érzel most nyomást, hogy meg kell felelj az elvárásoknak?

Niall Horan: Ez alkalommal tényleg bennem volt a második-album szindróma, amikor aggódtam, hogy minden jól sikerüljön. Ilyenkor hagyhatod, hogy a nyomás a fejedbe kerüljön, vagy megragadhatod a szarvánál fogva, és mehetsz tovább. Annyi dalt megjelentettem már, tudom, hogy félelmetes, ennek ellenére élvezem a folyamatot. Ha túlgondolod minden alkalommal, amikor stúdióba vonulsz, akkor sose tudod élvezni.

 

Ez egy nagyon személyes album. Féltél valaha megmutatni a személyes életed annyi rajongó és kritizáló előtt, tudván, hogy kutakodással jár majd?

Niall Horan: Már nem. Régebben valóban érdekelt, hogy mit gondolnak az emberek, miről szólhatnak a dalok meg hasonlók, de aztán van egy pont, amikor már elengeded ezeket. Annyi dal van a történelemben, amit imádok, és fogalmam sincs, miről vagy kiről szólnak. Kétértelműek, és az emberek képesek a saját narratíváikat és kapcsolódási pontjaikat összekötni a dalokkal, ahelyett, hogy azon aggódnának, hogy például én kiről írtam meg. Én kiírom azt, ami a szívemet nyomja, az újságírók és a rajongók pedig azt csinálhatnak vele, amit szeretnének. Ha valahogy képesek magukhoz kötni, az a legjobb a számukra.

 

A tény, hogy a Heartbreak Weather egyik zenei kategóriába se sorolható, árt vagy segít neked?

Niall Horan: Aki számomra nagy hatással van, az Billie Eilish. Először pop zsáner irányba haladtam volna, de tudtam, hogy azt mondanák, a dallam túl blues és rock hatású hozzá. Aztán meghallgattam Billie “When tha Party’s over” c. számát, az egyik legjobb balladát, és rájöttem, hogy az éneklési stílusa blues, mégis pop dalról beszélünk. Bebizonyította, hogy meg lehet csinálni, és lebontotta a többi zeneszerző előtt a falakat. Durva belegondolni, hogy még csak 18. Ez inspirál, hogy haladjak tovább előre, és valami mást csináljak a megszokottnál.

 

Mi az, amiről írni szeretnél, de még nem tetted meg?

Niall Horan: Voltak napok, mikor tudtam, miről szeretnél írni, de írói válságba kerültem, és képtelen voltam rá. A legtöbbször próbáltam ezen túljutni. Ahogy viszont idősödtem, rájöttem, hogy sokkal könnyebb számomra, ha ilyenekről írok. Talán a következő projektnél írok a politikáról is, de most inkább kiadtam magamból mindent, amire szükségem volt.

 

Tudom, hogy millió interjúd volt már, próbáltam csak egyedi kérdéseket feltenni neked. Van bármilyen kérdés, amit még sose tettek fel neked, de mindig meg akartad válaszolni?

Niall Horan: Jézusom, ez a kérdés! Sok időt töltöttem azzal, hogy olyan kérdésekre válaszoltam, amiknek semmi köze a zenéhez, mint például a szarságokról, amiket az emberek mondtak rólam, hogy kikkel lógok vagy mi a kedvenc színem, mi a múzsám, meg hasonlók. Én pedig ott voltam, hogy “Ez még csak az első évem a stúdióban, beszélhetnénk inkább arról?”. Szóval igazából erre a kérdésre nem tudok válaszolni.

 

Ha újra a karriered elején lennél, de tudnál a mostani éneddel tanácsod adni magadnak, mi lenne az?

Niall Horan: Elmondanám magamnak, hogy nem kell félni amiatt, hogy csak önmagadat adod. Amikor a banda véget ért, mehettem volna csak a pop irányába is. Ahogy mégis kialakítottam a stílust, igazán büszke vagyok magamra. Nem vagyok lázadó, de valami mást akartam csinálni, és nem beragadni abba, amit vártak tőlem. Büszke vagyok magamra, hogy ez sikerült.

 

A legtöbb esetben az emberek arra várnak, hogy elbukj, és fenn kell tartanod magad, mert még ha a csúcson is vagy, könnyen leereszkedhetsz. Könnyű ezt mondani, mint véghez vinni, főleg a fiatal zenészeknek. Hogy csináltad, hogy a Niall, akit ma látunk, a valódi éned, és nem az, amit ez az ipar téged tenni kívánt?

Niall Horan: Sose hagytam, hogy az emberek elvakítsanak, nem veszem be a hülyeséget. Csak olyan dolgot jelentettem meg, ami tudtam, hogy én vagyok, és csak olyan fotósorozatot csináltam, amit a magaménak éreztem. Egyszerűen igyekeztem a bennem élő művészt növelni, mert elsősorban dalszerző vagyok. Nem hagyom, hogy bárki is elvigyen valamilyen irányba, és ezt a körülöttem lévők tudják is. Nem fogom olyanra adni a fejem, ami nem tetszik.

 

És mi a te hibád?

Niall Horan: Rossz kommunikátor vagyok a párkapcsolatokban. Nehezemre esik beszélni dolgokról. Nem szeretem, ha valami elhatalmasodik bennem, és a zeneszerzés segít feldolgozni őket, gyakran viszont túl későn. Emellett rossz híresség is vagyok, pusztán azért, mert nem szeretek magamra hírességként gondolni. Egy egyszerű srác vagyok, akinek ugyanolyan hibái vannak, mint mindenki másnak.

141028961_etq0s5uwaaa-oqh.jpg 141028962_etq0s5uwkaexy55.jpg 141028963_etq0sxrxqaaskgm.jpg 141028964_etq1egqumaaugyu.jpg 144567648_7df5a0_1e7da516643f4f5aaa6e3a02667a7d27_mv2.jpg 144567650_7df5a0_e5e25054701846a19f3c284a84fb9cf4_mv2.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük