One Direction Hungary

Az első és egyetlen forrásod 2015 óta

mutasd a többit

Több, mint 100
magyar fordítás

Katt a képre a videó megtekintéséhez

EoMqnXAW8AIlVSV.jpg
EoMqng9W4AIqLxG.jpg
EoMqng8WEAA9V8p.jpg
EoMqng7XUAAvqC8.jpg
EoMqkQWW8AAQGU9.jpg
EoMqkQVXUAAMwNT.jpg
EoMqkQTXUAAHT_t.jpg
EoMpEBpXEAIsQ73.jpg
EoMpD6dW4AMkZIV.jpg
EoMpD5MXUAETbct.jpg
EoMpD_6XYAAW1Ur.jpg
EoMo0o2W8AICsOG.jpg
Complex magazin interjú

Zayn négy nap múlva jelenteti meg első önálló albumát, mely a Mind of Mine nevet kapta, ezzel is utalva arra, hogy már a saját gondolatait osztja meg a világgal, nem másét. Az énekes egy interjú keretein belül mesélt nekünk az album megjelenése utáni terveiről, valamint magáról a munkafolyamatról és a háttértörténetről, ami a lemezt körülöleli.

Ez olyasmi volt, ami mindig alátámasztott, és végül döntő szerepet játszott a kilépésesemben. Arról szólt a dolog, hogy letagadtam a valós énemet, és azt, amiért szerettem a zenét, és amiért belemerültem. Mindig ott volt. Ez olyasmi volt, ami nekem nem ment, ezért kellett továbblépnem. 

Kezdte mondandóját Zayn, utalva a bandában töltött éveire.

Senki se mondhatja, hogy hálátlan voltam, még akkor sem, ha egyfajta állandósággal jön azzal, ha megemlítem, hogy csalódott vagyok a bandával kapcsolatban. Egyáltalán nem erről szól az egész! Ez csak egy tapasztalat volt, amivel foglalkoznom kellett egy időben. A zenével, amit most csinálok, kifejezem önmagam, és a kreatív feszültség sincs már. 

Zayn arról is mesélt, hogyan nézett szembe a korlátozottsággal, amit a bandában érzékelt.

Főleg a szakállammal, de komolyan! Nem akartam megtartani. Végül, mikor öregebb lettem, lázadni kezdtem és csak azért is megtartottam. Csak azért, mert így öregebbnek tűntem a többieknél. Ez egyike azoknak, ami most már eléggé menő. Meg fogom tartani a szakállam. A hajamat is akkor akartam befesteni, mikor a bandában voltam, de nem engedték.

Természetesen Zayn nem csak a bandával való kapcsolatáról, de magával a hírnévvel kapcsolatban is mesélt nekünk egy kicsit.

Hiszem, hogy a sikert hitelesség követ. Az emberek átlátnak a marhaságokon. Ők nem kíváncsiak azokra, valódi embert akarnak. Ezért annyira sikeres Kanye is. Az igazat mondja, függetlenül attól, kit sért vele, egyáltalán nem zavarja. És ez csodálatos.

Az, hogy úgy írtak le, mint a titokzatos tagot, valahogy megbélyegzett, mert ezzel nem kaptam meg a lehetőséget, hogy sokat beszéljek. A többiek személyisége sokkal jobban előtérbe került. Ők válaszoltak a kérdésekre, én pedig engedtem nekik, mert ahogy mondtam, nem volt semmilyen kreatív lényem benne. Nem éreztem át, mit kellett volna mondanom amúgy, bármivel kapcsolatban. Most arról beszélek, ami érdekel – remek, hogy esélyem van beszélni.

Zayn azt a titkot is elárulta nekünk, hogy nem csak a bandában nem találta meg a helyét, de már gyerekkorában sem.

Fiatal koromban mindig volt bennem egyfajta érzés. Vannak emberek akik beleillenek néhány sztereotípiába, én egyikhez sem tartoztam. Emlékszem egyszer, mikor fiatalabb voltam, a dráma órán volt egy feladat, amiben utánozni kellett valakit az osztályból. Mindenki utánzott valakit, de senki se tudott engem.

Gyerekként természetes, hogy be akarsz illeszkedni. De később megtanulod, hogy nem mindig van rá szükség. Egyszerűen önmagad is lehetsz.

Az albumon nem egy szerelmes dal szerepel, köztük pedig nem egy a csalódásról szól. Sokak szerint Perrie Edwards is ihletadó volt, így normális, ha felmerültek a romantikus nóták is, mint téma.

Mindkettőből jó aránnyal van. Rengeteg a szerelembe esésről, és rengeteg a kiszeretésről szól. Olyan 60-40 % az, amiben kiszeretés van.

A hit kérdése is felmerült, az énekes jelenleg egyik hitvallás mellett sem szólal fel, és még maga sem tudja, hogy fog-e változtatni majd ezen.

Ki tudja? Biztos lesz idő, mikor úgy érzem fel kell szólalnom egy adott témával kapcsolatban. Elég műveltnek és pontos információkkal felszereltnek kell lennem, mielőtt nyilatkozok valamiről, nehogy megbántsak másokat. Aztán megtenném. De a mai világban és korban ez elég nehéz, hogy bármiféle nyilatkozatot tegyél, ami nem sért senkit sem. Nem akarok kavicsokat dobálni olyan vízbe, ami már alapjáraton feldúlt. Érted, mit mondok? Magától csinálja. Nincs szükség nekem is beleavatkoznom. Egyszerűen mindent a dologra bízok.

Persze nem csak ezekről esett szó, Zayn visszatért ezek után az életére, és elmondta, mit érez a hírnévvel, illetve magával a szerepléssel kapcsolatban.

Eléggé szar híresség vagyok, de a tévében a legrosszabb! Utálom az egész felállást. Mikor ilyen interjúk vannak, mint ez, akkor nincs gáz. Csak beszélek, akár egy normális ember. De mikor teljesen kiöltöztetnek és száz reflektorral szemben ülsz, amik az arcodba sütnek és valaki kérdéseket tesz fel neked egy közönség előtt – ez az, ami nekem egy kicsit furcsa. Nem vagyok egy szónok. Énekes vagyok. Az én gondolkodásommal ez két különböző dolog. Nem vagyok kifelé forduló a hétköznapi életben. Előadó vagyok. Mikor a színpadon vagyok, éneklek és csinálom, de úgy az életben nagyon visszafogott vagyok. Azt hiszem, ez az én bukásom.

A tetoválásokról is szó esett és kiderült, hogy vannak minták az énekes testén, amik csak neki szólnak, senki másnak.

Van néhány arab szöveg rajtam és senki se tudja, mit jelentenek. Ja, csak nekem szólnak, ezért írtam őket arabul. Nyilván páran tudnak arabul, de ezek a tetoválások olyan helyen vannak, amit nem feltétlenül látnak majd az emberek.

Összehasonlítva egy 1D album és a Mind of Mine megjelenését, Zayn szerint teljesen eltér a két korong egymástól.

Már most tudom, hogy teljesen eltér majd tőle. Mást éreztem, mikor kijött a kislemez. Annyival több extra érzelem van benne, mert személyes dal. A One Directionben írt dalok egyike sem volt számomra ilyen. Bármikor, ha kaptunk egy díjat, vagy ezt vagy azt, sosem volt olyasmi, ami érzelmileg megérintett. De ezzel az albummal az vagyok. Tudom, mi fog történni. Teljesen megőrülök, mikor megjelenik majd a lemez. Be leszek zsongva és ki fogok mozdulni. Valószínűleg bulizni fogok a barátaimmal és élvezni az egészet.

Az interjú végén a jövőbeli tervekre is rátértek, és furcsa mód nem turnét tervez az énekes, ellenben visszaülne az iskolapadba!

Vissza akarok menni a suliba. Szeretnék egy diplomát angolból vagy irodalomból.

MEGNÉZEM AZ INTERJÚT // SZÍNFALAK MÖGÖTT (FOTÓSOROZAT)
    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük