One Direction Hungary

Az első és egyetlen forrásod 2015 óta

mutasd a többit

Több, mint 100
magyar fordítás

Katt a képre a videó megtekintéséhez

EoMqnXAW8AIlVSV.jpg
EoMqng9W4AIqLxG.jpg
EoMqng8WEAA9V8p.jpg
EoMqng7XUAAvqC8.jpg
EoMqkQWW8AAQGU9.jpg
EoMqkQVXUAAMwNT.jpg
EoMqkQTXUAAHT_t.jpg
EoMpEBpXEAIsQ73.jpg
EoMpD6dW4AMkZIV.jpg
EoMpD5MXUAETbct.jpg
EoMpD_6XYAAW1Ur.jpg
EoMo0o2W8AICsOG.jpg
Dal VS. Klip – Kiss U

Alig van most hír a fiúkról, de ez nem tart vissza minket attól, hogy szóba hozzuk őket! A régóta szünetelt cikk-sorozat következő része következik, melyben a Kiss You kisfilm érdekes kidolgozását és a dal és a látott elemek összhangját vesézzük ki. Érdekel a személyes véleményem és gondolatmenetem a felépítés kapcsán? Akkor nem hagyhatod ki a cikk folytatását, amit a kép alatt megtalálsz!

Képtalálat a következőre: „one direction kiss you”

Sokszor láttam már ezt a videót, mert eleinte nem tudtam megérteni, hogy honnan és miként jött az ötlet a rendezőből (aki Vaughan Arnell volt), hogy ilyesfajta ötlettel rukkoljon elő, mint a Kiss You alkotás. A forgatás maga Borehamwoodban történt, abban a stúdióban, ahol többek között az Indiana Jones filmet is forgatták, a klip felvételére 2012. Novemberében került sor és két napig tartott, de csak 2013. Január 7.-én tették azt közszemlére, ezzel boldoggá téve rengeteg rajongót. Na de vajon miről is szól a klip és mi köze van a dalszöveghez? Jöjjön az elmélet, amit felépítettem magamban, na meg maga a valóság.

Az egész kisfilm úgy kezdődik, akár egy normális mozifilm, kiírják a címet és hogy melyik “cég” mutatja be az adott alkotást, ami most a Kiss U és a One Direction voltak. Számomra már ez megalapozta azt az érzetet, hogy ez valamilyen betekintés lesz, ráadásként úgy gondolták a srácok, hogy több legyet ütnek egy csapásra és nem csak betekintést engednek a színfalak mögé, de azt is megmutatják, hogy készült maga a fotósorozat. Ezt egyrészt ötletesnek, másrészt furának tartom, de egye-fene.

Ugyan a szöveg a fellángolásról és a csajok felszedéséről szól szép csokorba burkolva, a klipben egy csaj és egy ilyesfajta jelenet sem szerepel, ennek ellenére vannak motívumok, amikkel összhangba lehet hozni a látott dolgokat a dallal, ezért nem tudom utálni ezt a felépítést. Mint korábban említettem, a videó nagyon ötletes, nekem úgy jön le, mintha a jelenetek egy-egy érzelmi állapotot jelölnének, vagy metaforikus értelmet kapnak.

Amikor a srácok a motoron és a kocsiban száguldanak, akkor Zayn azt énekli, hogy “Oh, el akarlak vinni minden helyre, amit szeretsz”, ugyanakkor a szívének a száguldását, zakatolását is beleképzelem a jelenetbe, hiszen akkor látja meg a lányt, akkor kezdi el fűzni őt. Magyarán nekem a járművek a fiúk felspannoltságát mutatják, amiben éppen utaznak, úsznak benne.

A börtön valószínűleg a rabságot szimbolizálja, amikor a száguldás után a lány elnyeri a fiúk szívét és a srácok a szerencsés hölgyemény rabjává válnak. Nem tűnnek valami szomorúnak, szóval ez is mutatja, hogy egyáltalán nem bánják a rácsokat.

A síelésről a hajtás jutott az eszembe, amikor kétségbeesetten próbálnak elérni valami hatást a kiszemeltnél, hogy bevágódjanak nála. Ezt megerősítik a “Gyere, gyere ide”, illetve a “Bébi, légy enyém ma este” ismétlődő sorok is.

A tengerpart és a matróz felszerelés pedig a végcélt jelenti számomra, amikor a srác udvarlása célba ér a télből nyárba váltunk, kibontakozik a szerelem, amiben már igazán lehet lubickolni.

Oké, szép elmélet Bella, de mi a valóság? Nos, a hivatalos Behind the Scenes videóból sok minden kiderül, például hogy Niall azért hord fekete napszemüveget, mert szemen vágta magát a kocsi napellenzőjével és így takarta el a lila foltot, illetve hogy Louis szerint azért forgatnak stúdióban, mert az eddig leforgatott klipek közül háromban tört össze kocsit, így nem engedik őt most vezetni. Liam elmondja, hogy a banda általában reggel kilenckor kel és a videót hajnalban kezdték el forgatni, Zayn pedig azt, hogy a videóban csak öt őrültet alakítanak, semmi mást. De hogy pontosan mi a koncepció, azt sem a rendező, sem a srácok nem árulják el nekünk. Úgyhogy mindenkire rábízom, elfogadja-e a saját kialakított elméletemet, avagy sem, illetve a tiéteket is szívesen várom kommentekben. Ti milyen értelmet találtatok a Kiss U klipjében?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük