One Direction Hungary

Az első és egyetlen forrásod 2015 óta

mutasd a többit

Több, mint 100
magyar fordítás

Katt a képre a videó megtekintéséhez

EoMqnXAW8AIlVSV.jpg
EoMqng9W4AIqLxG.jpg
EoMqng8WEAA9V8p.jpg
EoMqng7XUAAvqC8.jpg
EoMqkQWW8AAQGU9.jpg
EoMqkQVXUAAMwNT.jpg
EoMqkQTXUAAHT_t.jpg
EoMpEBpXEAIsQ73.jpg
EoMpD6dW4AMkZIV.jpg
EoMpD5MXUAETbct.jpg
EoMpD_6XYAAW1Ur.jpg
EoMo0o2W8AICsOG.jpg
Dal VS. Klip – Little Things

Cikkrovatunk következő áldozata a srácok legérzelmesebb és egyben legegyszerűbb videoklipje, és mivel magam is azok közé tartozom, akiknek fontos az Ed Sheeran által megírt dal, hadd legyek én is a kritikusságom mellett érzelmes a következő percekben. Lássuk számomra mennyire lett jó klip és dal a Little Things.

Több, mint 250 millió megtekintésnél jár a 2012. novemberében kiadott klip, melyet Vaughan Arnell rendezett – ezúton is csókolom mindkét kacsóját a remek munkáért. Ugyanis ez a kisfilm pont annyit ad, amennyit kell – jóformán semmit.

Amikor meghallom a dalt, sok gondolat megfordul a fejemben, kavarognak a képek a rossz és jó pillanataim kapcsán. Furcsa mód hallgatva a sorokat, eszembe jut minden utálkozó, aki próbált engem rondának beállítani az alacsony mivoltom vagy a kissé nagyobbacska füleim miatt, ugyanakkor nem egy ember mondta azt, hogy gyönyörűek a szemeim, arányos az alakom… Senki sem tökéletes. Magam sem, a tesóm sem és azok a barátaim sem, akik modellnek mehetnek, olyan jól néznek ki. Testi hibák és lelki hibák is vannak egy-egy emberben, pont ezért vagyunk emberek. És ahogy a klip, úgy a dal sem próbál ennél többnek beállítani bennünket, lányokat. Igen, vannak strigáink, van fogható húsi rajtunk, vannak szeplőink, néha pattanásaink, lehet vastag a bokánk vagy kicsi a mellünk, ettől függetlenül mind szépek vagyunk, valaki szemében pedig a világ leggyönyörűbb teremtése, akit valaha látott – a szüleinken kívül. És itt jönnek képbe a srácok, ugyanis Harry, Liam, Louis, Zayn és Niall pontosan azokat az embereket testesítik meg, akik tudatában azzal, hogy nem vagyunk tökéletesek, elmondják, mennyire is szeretnek bennünket. Nem akarnak az egekbe emelni, hibátlannak beállítani, pont ezért szeretem annyira ezt a dalt.

Képtalálat a következőre: „one direction little things gif”

Először is, szerintem Ed Sheeran és a One Direction más értelmezésben gondolta ki a dal mondanivalóját. Ed, mint zeneszerző, nagyon sok romantikus és igen szép szerelmes szám megtestesítője, így a Little Things sem lehet kivétel ez alól – és nagyon hálás vagyok neki, amiért megküzdött menedzsmentjével, hogy odaadhassa a fiúknak a dalt. Azonban Edward inkább egy lányról énekel és emeli piedesztálra, míg úgy érzem, a banda ennél egy kicsit mélyebbre ásott. Hiába a szöveg mindössze egy nőről beszél, a fiúk valahogy úgy forgatják ki a szavakat, hogy a rajongókhoz, nem csak egyhez, de millióhoz szóljon az üzenet – tökéletlenek vagyunk, de számukra tökéletesek.

Így azt mondom, Arnell a klip rendezésével remek munkát végzett, hű maradt ahhoz, hogy a klip ugyanolyan meghitt legyen, mint maga a dal. Nem akart történetet kreálni, vagy lányokat beletenni a kisfilmbe, csak mi vagyunk és a srácok, ahogy a kamerába énekelnek fekete-fehéren a stúdióban. Arnell 2012-ben a következőképen nyilatkozott a kisfilm készítése ügyében:

Mikor először meghallottam a dalt, annyira egyszerű volt és olyan tiszta, minden hangi tulajdonságot ki lehetett hallani belőle. Azt akartam, hogy amikor a néző a klipet nézi, úgy érezze, ott ül a fiúk előtt és hallgatja őket énekelni. Úgy szerettem volna, hogy amikor nézik a kisfilmet, majdnem olyan legyen, mintha szemkontaktusban lennél a srácokkal és tényleg ott ülnél, mintha neked énekelnének.

És bár nagyon egyszerű klipnek tűnik, pont emiatt nem volt az. Arnell összesen 12 órán át énekeltette a fiúkat, hogy különböző szögből, különböző helyeken és érzelemmel adják elő meghitt pillanatokat, és a rendező bevallotta, ez a klip volt munkásságának legegyszerűbb, ugyanakkor legnehezebben összerakott darabja. És igen, van egy-két momentum, amit nem nagyon értek és nem fog meg annyira – példának okáért Liam folytonos más-felé-nézése, miközben énekel -, DE ezek ellenére sem mondanám rossznak a koncepciót és a végérvényes megvalósítást.

Képtalálat a következőre: „one direction little things gif”

A klipről egyébként Sam Lanksy is elmondta véleményét, miszerint édes és visszafogott, de előző klipjükhöz képest (Live While We’re Young) végső hatásként álmosító. Nos igen, talán nem ugrálnak össze-vissza haverokkal és lányokkal három percen keresztül, de olyasmit adnak a nézőknek, amit nem sok fiú ad – elmondják, mennyire fontosak vagyunk tökéletlenségünk ellenére.

Ti mit szerettek/mit nem szerettek a klipben?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük