One Direction Hungary

Az első és egyetlen forrásod 2015 óta

mutasd a többit

Több, mint 100
magyar fordítás

Katt a képre a videó megtekintéséhez

EoMqnXAW8AIlVSV.jpg
EoMqng9W4AIqLxG.jpg
EoMqng8WEAA9V8p.jpg
EoMqng7XUAAvqC8.jpg
EoMqkQWW8AAQGU9.jpg
EoMqkQVXUAAMwNT.jpg
EoMqkQTXUAAHT_t.jpg
EoMpEBpXEAIsQ73.jpg
EoMpD6dW4AMkZIV.jpg
EoMpD5MXUAETbct.jpg
EoMpD_6XYAAW1Ur.jpg
EoMo0o2W8AICsOG.jpg
Dal VS. Klip – LWWY

A következő klip az egyik legelfogadhatóbb számomra, hiszen annak ellenére, hogy a kisfilm ismét leszűkítette a képzeletvilágomat – ahogy általában a filmek szokták, – a szöveg és a látott videó összhangban van egymással és azt az érzést átadja, amit kell: Fiatalok vagyunk, és ezt ki kell élvezni. Ennek a majdnem tökéletes munkának is megvan az oka, a produceri székben azok voltak, akik a dalt is írták, Rami Yacoub és Carl Falk, a komponálásban pedig Savan Kotecha segített.

Nem véletlen választottam a mai napot arra, hogy elemezzem ezt a művet, hiszen ma van négy éve (+tegnap), hogy leforgatásra került a videó. A premierre szeptember 24-én került volna sor, azonban négy nappal előtte kiszivárgott az interneten. 24 óra alatt 8.24 millió nézőt vonzott, na de lássuk is, mi okozott ekkora sikert a darabnak.

A szöveget elemezve több szempontból is megközelítettem a dalt, így akár negatív kritikát is írhatnék a klipről, hiszen az egyik elképzelésem kicsit messzebb áll tőle. Ez az lenne, hogy ismét egy “szerelmes történetet” hallunk, tehát a fiúk arra próbálják rávenni a lányt, hogy ne görcsöljön, legyen velük, élvezze az életet és ne aggódjon felesleges dolgokon, hiszen egy kapcsolat fiatalon nem a letelepedés és a gyerekvállalás szinonimája. Egy-éjszakás kalandok, végigbulizott, közös esték és még hasonlókra gondolok én ilyen esetben. Ebből a szempontból kicsit csalódott lennék, a klipben egy lány sem jelenik meg, így viszont arra ösztökél, hogy a néző, vagyis én legyek a lány, akihez beszélnek a sorok. Oké, tegyük fel, hogy ez igaz, így viszont nem fog el az érzés, hogy engem éppen fel akarnak szedni. A srácok sokszor énekelnek a kamerába, a kapcsolat kialakul, a szemkontaktus megvan, ez igaz, az előző klipekhez képest azonban a flörtölős hangulat vagy a romantika apró cseppje sem lelhető fel, ez pedig azért van, mert a készítők inkább a másik elméletre helyezték a hangsúlyt, az pedig szinte tökéletes az elképzelésemnek. Tehát ha azt mondjuk, hogy ez ismételten egy “szerelmes dal”, akkor a film és a szöveg nem nagyon kompatibilis egymással.


Másik értelemben azonban, – ahogy korábban is mondtam – tökéletes párosítás a kettő. Yacoub és Falk a fiatalságra összpontosítottak, így Vaughan Arnell, a rendező a srácokat beledobta egy fesztivál-szerű környezetbe, ahol csak a szórakozás számít. A banda a klipben is egy csapatot alkot, együtt élvezik a szabadságukat, tábortűz körül ülnek, énekelgetnek, egy sátorban alszanak. Az egész koncepció is így indul, a fiúk felébrednek a zajra és meglesik, mi történik odakint, a fáradság viszont számomra azt sugallja, hogy nem ez az első nap, ami kezdetét vette a “táborban”. Izgatottan és boldogan kezdik el élvezni a napot, bejárják a környéket, észveszejtő és vad körútra indulnak egy dzsippel, kötélről ugrálnak a tóba, illetve abban szívatják egymást. Minden nézőt elkap a fiatalság érzése, mindenki elvágyódik, vagy éppen vissza ahhoz az időhöz, amikor ők is ilyenek voltak.

Ez esetben viszont a megszólítás, tehát a lány szerepe nem romantika, sokkal inkább egy ösztönzés érzéseként fogható fel. A fiúk szabadon mulatnak, és erre kérik a lányt is, aki ezek szerint visszafogott és nem éppen a vadság megszállottja. Nem arra kérik, hogy legyen velük egy éjszakára, hanem a bulizásra, emlékek szerzésére. Így felfogva viszont ez a klip úgy tökéletes, ahogy van.

Nem tudnék többet mondani erről a klipről, a rendező és a banda is remek munkát végeztek, a koncepció jó, csak jó szemszögből kell megfigyelni.

Érdekességek a klippel kapcsolatban, amiken jót mosolyogtam én is:

  • A dzsip nehezen vezethető volt, az őrült vezetésben pedig tönkre is ment, így vontatóval vitték el a helyszínről. Louis így összesen három kocsit rontott el forgatások során – egyet a What Makes You Beautiful, egyet pedig a Gotta Be You klipeknél.
  • A rendező úgy találta ki a vízen való labdában úszkálós jelenetet, hogy feltette a következő kérdést a srácoknak “Ki kész arra, hogy meghaljon?”, a fiúk pedig egyből benne voltak a buliban.
  • A rendező nyilatkozata szerint az őrültséget szerette volna megmutatni, így nem szabott határt a szórakozásnak.
  • Zayn egy kis kocsival menetelt a vízen, mert nem tud úszni, így a labdázásból is kimaradt.
  • A stylistnak összesen egy kívánsága volt a medencés jelenetnél, hogy a fiúk vegyék le a cipőjüket, mert nem hozott magával másikat. A srácok természetesen azonnal belevetődtek a vízbe, mindenestül.
  • A forgatás során a stáb futóversenyt és csatát is rendezett, vízipisztollyal támadtak egymásra, illetve szárazföldön, felsőtestre gumilabdát szerelve szumóztak egyet.
  • Harry úgy érezte, hogy a kamera előtt jobban kell teljesítenie a fociban, annak ellenére, hogy tudja, ez csak egy játék. Egyébként a forgatás során a fiúk passzolgatták egymásnak a labdát, míg a többiek próbálták azt megszerezni, Niall csak annyit mondott, ez egy One Direction VS. Mindenki más csata, ami még a jelenet felvételekor is tartott.
  • A két nap során DJ Malik mellett DJ Payne is megjelent.
  • Liam azt nyilatkozta ezidőben, hogy ez az egyik legjobb klipjük, amit valaha készítettek, és ennek elkészítésében lelték a legnagyobb örömüket is.

Nektek bejön a klip?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük