One Direction Hungary

Az első és egyetlen forrásod 2015 óta

mutasd a többit

Több, mint 100
magyar fordítás

Katt a képre a videó megtekintéséhez

EoMqnXAW8AIlVSV.jpg
EoMqng9W4AIqLxG.jpg
EoMqng8WEAA9V8p.jpg
EoMqng7XUAAvqC8.jpg
EoMqkQWW8AAQGU9.jpg
EoMqkQVXUAAMwNT.jpg
EoMqkQTXUAAHT_t.jpg
EoMpEBpXEAIsQ73.jpg
EoMpD6dW4AMkZIV.jpg
EoMpD5MXUAETbct.jpg
EoMpD_6XYAAW1Ur.jpg
EoMo0o2W8AICsOG.jpg
Dal VS. Videoklip – Gotta Be You

Hosszas szünet után – tényleg nagyon hosszú szünet volt, hiszen hetente ígértem ezeket a cikkeket és eltelt legalább három hónap ha nem több – itt van a Dal VS. Videoklip rovat második bejegyzése, mely természetesen a banda második klipjével foglalkozik majd. Íme az én szemszögemből a Gotta Be You.

Kezdjük az elején. Liam a szobájában van és arról énekel, hogy rosszul bánt a szeretett lánnyal, amit jóvá szeretne tenni, mert rájött, Ő az igazi. itt még Payne arcán látom a szenvedést, normális szakítás utáni bűntudat-érzés jelenik meg bennem, azt mondom, jó lesz ez. A klip és dal tökéletesen passzol egymáshoz, és ellentétben az első klippel a rendező – John Urbano – második próbálkozásra valami közelebbi kapcsolatot alakított ki a szöveg és videó között. De aztán ott a vég…

Mint az előbb már említettem, Liam énekli ebben a dalban a fő részeket, ami arról szól, hogy megbántotta élete szerelmét. A koncepció az Ő szemszögéből tökéletes, ül a szobájában és melankóliázik, majd fogja magát és kocsival elindul… Valamerre. Nem tudjuk meg, hova tart, de a szöveg alapján arra következtet az ember, hogy a lány után, hiszen mit is énekelnek a srácok? Mindig ott leszek neked, Adj még egy esélyt stb. Logikus.

Közben a banda többi tagja is elindul útjára, van ki gyalog, van ki vonattal. Egészen a dal feléig teljesen elégedett voltam Urbano munkájával, nem próbálta meg a srácok jóképűségére építeni a kisfilmet, mint a What Makes You Beautifulnál. A végére viszont egy kicsit csalódtam.

Ha a dalszöveget figyeljük – amit ismételten felnőttek írtak – egy gyönyörű szerelmi vallomás, amiben a férfi beismeri hibáit, félredobva azt a becsületet, amit a hím egyedek annyira fontosnak tartanak. Szó szerint térdre ereszkedik a gyengébbik nem előtt, remélve, hogy az visszafogadja, őszintén kéri a bocsánatát egy második esély reményében, mert számára Ő az igazi. Csodálatos. A fiúkat is megdicsérem, mert az első kliphez képest jobban vették az akadályokat, a dal mondanivalóját jobban átadták és elhittem nekik, hogy foglalkoztak is egy kicsit a mélyebb jelentéssel, nem csak elénekelték oszt’ jól van.

Aztán jön a kisfilm, amiben kiderül, hogy mind az öt srác – teljesen depressziós hangulatban – egy baráti táborozásra megy éppen bulizni. … Nincs több kérdésem.

Az egész klip egész végig a sajnálatot próbálja kierőszakolni a nézőből, majd belecsöppenünk egy baráti társaságba, ahol ismét van pár lány és leállnak partizni, csajozni, jöhet egy kis tűzijáték is, pont, ahogy egy szomorú klipben szokott lenni.

És azt már meg sem említem, hogy a fő szálat Liam, a refrént pedig szinte csak Harry énekli, és a klip végére Zayn kapja meg a lányt. Egyszerűen csak… Wut?

Több sebből vérzik számomra a történet, amivel etetni akartak bennünket. A srácok elindulnak  SZOMORÚAN és SZÍVFÁJDALOMMAL bulizni, ahol Zayn becsajozik. Még ha azt is próbáljuk bemesélni magunknak, hogy van egy rész, amiben Zayn könyörög a bocsánatért (a dalban), azt látjuk, hogy mosolyogva flörtöl valakivel. Egyszerűen értelmetlen és hülyeséggé válik az egész koncepció.

Egy szó mint száz, John Urbano ismét félmunkát adott ki a kezéből, de határozottan jobban összehangolta a szöveget és a klipet, mint első alkalommal. Az összevisszaság pedig nem rontott a klip sikerén, 2011 Novemberében jött ki, ami ma már közel 192 millió nézőt vonzott magához.

Nektek mi a véleményetek a klipről? 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük