One Direction Hungary

Az első és egyetlen forrásod 2015 óta

mutasd a többit

Több, mint 100
magyar fordítás

Katt a képre a videó megtekintéséhez

EoMqnXAW8AIlVSV.jpg
EoMqng9W4AIqLxG.jpg
EoMqng8WEAA9V8p.jpg
EoMqng7XUAAvqC8.jpg
EoMqkQWW8AAQGU9.jpg
EoMqkQVXUAAMwNT.jpg
EoMqkQTXUAAHT_t.jpg
EoMpEBpXEAIsQ73.jpg
EoMpD6dW4AMkZIV.jpg
EoMpD5MXUAETbct.jpg
EoMpD_6XYAAW1Ur.jpg
EoMo0o2W8AICsOG.jpg
Dal VS. Videoklip – WMYB

Sok dalt köszönhetünk a bandának, és azon belül is klipeket, amik színesebbé tették a hétköznapjainkat. Az évek során a srácok kifejlesztették stílusukat és névjegyüket, megtapasztalták, milyen forgatni és megtanulták, hogy az elképzeléseiket hogyan valósítsák meg teljes egészében. Azonban a legtöbb embert – így engem is -, az foglalkoztat, hogy miért ez lett a kisfilm, és mit akartak mondani vele? Rovatunk, mely hetente fog egy cikkel örvendeztetni titeket ezzel fog foglalkozni, így minden héten egy darab klipet elemezve osztom majd meg veletek a tapasztalataimat és gondolataimat ezzel kapcsolatban, összevetve természetesen a dalszöveggel.
Az eheti témánk a kezdeti szakaszba invitál bennünket, íme a What Makes You Beautiful, és a tengerparti kalandtúra.


Minden nagy hírnévvel rendelkező banda elindult valahonnan, így a One Direction sem kivétel ez alól. A klip készítői igyekeztek olyan kisfilmet megalkotni, ami hangulatilag a dalhoz köthető, ugyanakkor szerették volna kiemelni a srácok jóképűségét és cukiságát, amitől a tinirajongóknak kedvük támad összeszedni egy pasit az utcasarkon. Mivel akkoriban a srácok nevei hallatán senkinek sem ugrott be, kikről van szó, a hangjuk mellé a csomagolást is cicomákkal akarták feldobni, és ezen belül is Harold flörtölési hajlamaira mentek rá, amitől minden második lány szíve megdobbant, és már be is lopták magukat az emberek szívébe.

A klip rendezője, John Urbano azt nyilatkozta még 2011-ben, hogy célja a fiatalság bemutatása volt, így a történet is erre irányult rá. A fiúk ülnek a parton, élvezik az életet és szórakoznak a barátaikkal, akik mellesleg lányok, így kreálva csodálatos emlékeket. Nos, valóban, ha hang nélkül nézed végig, viszonylag egyet lehet érteni ezzel a kijelentéssel, a srácok egy átlagos péntek délutánt töltenek el a barátaikkal, akik csajok… És közben Harold Edward Styles eszkimó puszikkal halmoz el egy lányt. Érthető.


A dalszöveg viszont egy teljesen új értelmezést ad a kisfilmnek, legalább is számomra. A három és fél perc alatt sok érzelem és gondolat megfogalmazódott bennem, és most sem tudom igazán, hova tegyem a dolgokat.

Van öt srác, akik a parton mulatnak, mintha tök megszokott lenne a számukra ez a dolog, szórakoznak és hülyülnek, miközben izgatottan várják a lányokat, akikért oda vannak. – jött le első nézésre a dolog, de aztán elkezdtem számolni és o-ó, csak három lány van, de öt fiú… Akkor most hogy is van ez?

Aztán megnéztem még egyszer. Majd még egyszer és még egyszer, míg végül arra jutottam, hogy minden fiú egy lányba zúgott bele, és mindegyik a kegyeit akarja megszerezni, végül pedig Harry szerzi meg magának a csajt, a többiek pedig a Friendzone csodálatos körútján vehetnek részt az első osztályon. Dalszövegileg viszont csalódottságról nincsen szó, így az emberben sem fogalmazódik meg olyasmi, hogy valakinek rosszul esne a végkifejlet.

Azt viszont sokan mondják, hogy ez egy szerelmes dal, és megfigyelve a dalszöveget, valóban. Ez egy romantikus dal. Egy fiú, aki imádja, hogy a szeretett nő visszafogott és nincs elszállva magától, és ez is az oka annak, hogy felfigyelt rá. A lány nem azért szép, mert jól áll a haja, vagy homokóra alakú, hanem mert a jelleme csodálatossá teszi a kisugárzását.

Oké, és most a klippel együtt? A nő dögös, de nem tud róla és elpirul, ha elmondják neki. Pont. Belegondolva, kicsit zavar, hogy egy pöppet sem próbálták meg belekovácsolni a dalszöveg másik oldalát, mert az, hogy egy másodpercre elpirul, az valahogy nekem nem elég. A rendező a külsőségekre ment rá, pedig megnéztem volna valami belső tulajdonságot is, ami még inkább kiemeli a női szépséget. És persze, tizenéves fiúk nem fognak mélyebben belegondolni egy amúgy szép szövegbe, amit idősebb emberek írtak, mert nekik még nem az a fontos. Például Louis akkor azt mondta, hogy – idézem – Ez olyasmi, hogy van egy csapat lánybarátunk, és egy kifejezetten dögös, de nem tud róla. Ez a dal lényege is, hogy annyira jól néz ki, és még csak észre sem veszi… Ellentétben velünk! 


A dal 2011. Szeptember 11-én jelent meg, a kisfilm 2011. Júliusában lett leforgatva és még ezen év Novemberében érkezett meg Angliába, ezzel hírnevet szerezve a bandának. Amerikai megjelenése 2012. Február 11-re tehető, annak ellenére is, hogy egy nappal előtte már láthattak belőle jeleneteket az E! News-nak köszönhetően. A srácok a mai napig előszeretettel éneklik koncerteken első slágerüket, és a klip népszerűsége sem csökkent, öt év alatt közel 746 millió megtekintést kapott a hírhedt videómegosztó portálon.

Az, hogy ki mit gondol a dalról és a klipről, és kinek milyen történet fogalmazódik meg a fejében, az egyéntől függ, de a szöveg egyszerűsége miatt még a legfelszínesebb olvasással is lejön a lényeg: gyönyörű vagy, és ezt a fiúk nem győzik hangoztatni.

Mellesleg így egy órás kutatás után felfedeztem egy szemfüles rajongó véleményét, akinek az egészből csak annyi jött le, hogy a háttérben egy szellem ólálkodik. Hoppá, baki.


Nektek milyen történet jött le, és mit gondoltok róla?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük