One Direction Hungary

Az első és egyetlen forrásod 2015 óta

mutasd a többit

Több, mint 100
magyar fordítás

Katt a képre a videó megtekintéséhez

EoMqnXAW8AIlVSV.jpg
EoMqng9W4AIqLxG.jpg
EoMqng8WEAA9V8p.jpg
EoMqng7XUAAvqC8.jpg
EoMqkQWW8AAQGU9.jpg
EoMqkQVXUAAMwNT.jpg
EoMqkQTXUAAHT_t.jpg
EoMpEBpXEAIsQ73.jpg
EoMpD6dW4AMkZIV.jpg
EoMpD5MXUAETbct.jpg
EoMpD_6XYAAW1Ur.jpg
EoMo0o2W8AICsOG.jpg
Harry a Rolling Stones magazin címpalján

Már Liam és Zayn is őszinte interjúban elmondták bűneiket és régi, titkolt dolgaikat, most pedig Harry mesélt a régi, illetve a mai időkről. Szóba került Taylor Swift, Zayn kilépése, maga a szünet és a Sign of the Times dal jelentése, mindez a Rolling Stones magazin új számában!

Őszintén, nem akartam történeteket írni. – kezdte az album kapcsán – A magam történetét akartam leírni, dolgokat, amik megtörténtek velem. Az elsőszámú dolog nálam az volt, hogy őszinte legyek. Még sosem tettem ilyesmit ezelőtt.

2014 vége felé jött elő Harry először az ötlettel, hogy a banda szünetre vonuljon, akkor egy londoni stúdióban voltak éppen a fiúkkal.

Nem akartam kimeríteni a rajongótáborunkat. Ha rövidlátó vagy, azt gondolhatod, hogy csak folytassuk tovább a turnézást, de mind úgy voltunk vele, hogy a banda többet ér annál, hogy ez bekövetkezzen. Felismered mikor vagy kimerült és nem akarod az emberek beléd vetett hitét elpocsékolni.
Imádom a bandát és sosem zárnék semmit a jövőre nézve. A banda változtatta meg az életem, az adott nekem mindent.

Mégis szólóba fogott az énekes a szünet alatt.

Ki akartam állni. Voltak dalok, amiket meg akartam írni és fel akartam énekelni, és nem csak demóként felhasználni, hogy “Tessék, én írtam.”. Minden döntés, amit hoztam 16 éves korom óta demokráciában született. Úgy éreztem itt az ideje a jövőmmel kapcsolatban dönteni … és talán nem kéne másokra hagyatkoznom.

Az énekest a Sign of the Times háttértörténetével kapcsolatban is kérdezték és elmondta, nem éppen szerelmes dalról van szó.

A legtöbb dolog, ami bánt a jelenleg történtekkel kapcsolatban az nem a politika, hanem az alapvető dolgok. Egyenjogúság. Mindenkinek, minden fajnak, nemnek ugyanaz jár. A ‘Sign of the Times’ azt sugallja, hogy “Nem ez az első alkalom, hogy nehéz időket élünk, és nem is ez lesz az utolsó.” A dal egy olyan szemszögben íródott, mintha egy anya életet adna a gyermekének és lenne egy kis gubanc. Az anyának azt mondják “A gyerek jól van, de te nem leszel.” és öt perce van, hogy elmondja a gyereknek, “Menj és uralkodj!”

Mit gondolt Zayn kilépéséről?

Szerintem gyalázat, hogy Zayn így érzett, de sosem kívánok mást, csak szerencsét azoknak, akik azt teszik, amit szeretnek. Ha nem élvezel valamit és mást kell tenned, akkor muszáj lépned. Örülök, hogy azt csinálja, ami tetszik neki és sok sikert kívánok neki hozzá.

Styles az édesanyjáról is beszélt és elmondta, mennyire is fontos számára Anne.

10 éves korom óta úgy érzem, hogy Anyát minden áron meg kell védenem. Az anyukám nagyon erős, neki van a legnagyobb szíve. Az Ő háza az, ahova mindig menni akarok, amikor egy kis időt szeretnék eltölteni.

Majdnem két hónap után a banda elhagyta Jamaica szigetét egy adag dallal és történettel. Például Harry részegen és az óceánból kijőve vizesen tósztot mondott mindenkinek és felvett egy ruhát, amit egy másik ember barátnője hozott neki.
“Nem emlékszem a beszédre, de az érzésre igen!”

Styles az albumról is mondott pár szót:

A dalok között van rock, ami a Kiwi, illetve bonyolultan, de pszichedelikus pop is, ami pedig a Meet Me in the Hallway. … Nem akartam, hogy az első albumomra azt mondják, “Megpróbálta újraalkozni a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes éveket!” – mondta, majd mikor rákérdeztek arra, hogy ideges-e, a következőket felelte – Persze, hogy ideges vagyok, hiszen még sosem csináltam ilyet ezelőtt. Fogalmam sincs, mi a f*szt csinálok. Boldog vagyok, hogy rátaláltam erre a zenekarra és ezekre a zenészekre, mert elég sebezhető tudsz lenni ahhoz, hogy kiállj a színpadra. Még most is tanulok, de ez a kedvenc leckém.

Közben szóba került az After, ami egy felfűtött, punkosabb verziója Harry Stylesnak és fanfitctionnek indult, amire Harry azt mondta: “Nem olvastam, de remélem Ő többet kap, mint én!”

Na és mi a helyzet a Júliusban debütáló filmmel? Harry a Dunkirkről is beszélt.

A film nagyon törekvő. Néhány dolog, amit a filmben csinálnak, az őrület! És kemény volt ember, fizikailag főleg, de imádtam színészkedni. Szeretek mást alakítani. Nagyon jól aludnék éjjel, aztán szívesen felkelnék, hogy tovább fuldokoljak.

Ezek után a riporter és Harry is más vizekre evezett, Styles őszintén elmondta véleményét arról, hogy a mai tinilányokat mennyire lenézik a zenei ízlésük miatt.

Ki mondja azt, hogy a pop zenét hallgató fiatal lányok rosszabb ízléssel rendelkeznek, mint a 30 éves hipszter csávók? Ilyet nem lehet kijelenteni. A zene mindig változik, nincsenek kapufák. A fiatal lányok szeretik a Beatlest. Azt fogod nekem mondani, hogy nem gondolják komolyan? Hogy mondhatod azt, hogy egy fiatal lány nem érti (azt a fajta zenét)? Ők a jövőnk! A jövő doktorai, ügyvédei, anyukái, elnökei, ők fogják a világot tovább vinni! A tini lány-rajongók nem hazudnak. Ha szeretnek, akkor ott vannak neked. Nem játszák a menőt. Szeretnek téged és ezt megmondják. Ami állati!

Szóba került Taylorral való kapcsolata is, többek között a híres randevú, amikor először léptek utcára együtt.

Mikor megpillantom az arról a napról készült fotókat arra gondolok, egy kapcsolat minden korban nehéz. Ehhez hozzájárul, hogy 18 évesen nem igazán érted, hogy is működik, az pedig nem könnyíti meg a helyzetet, ha próbálod irányítani a dolgokat. Úgy értem, egy kicsit kínosan kezded érezni magad. Egy olyan emberrel vagy együtt, akit tényleg kedvelsz, ilyen egyszerűnek kéne lennie, nem? Tanulságos volt számomra, az biztos. De mélyen legbelül csak egy normális randit akartam.

Az a kérdés is felmerült, hogy Harrynek volt-e lehetősége megmondani, mit gondol a róla alkotott dalokról.

Igen, meg nem. Nincs szüksége Taylornak, hogy elmondjam, jók a dalai. Azok jó számok … A legbámulatosabb ki nem mondott párbeszédek, amiket valaha hallottam!
Nem is igazán tudom, hogy azok a dalok rólam szólnak-e… De a lényeg az, hogy ezek a dalok annyira jók, hogy mindenhol ott vannak. Én a tapasztalataimból írok; mindenki ezt teszi. Szerencsés vagyok, ha minden, amin keresztül mentünk segített neki megalkotni ezeket a dalokat. Ez az, ami a szívedbe ütközik, amiről a legnehezebb beszélni és amiről a legkevésbé beszélek. Ez mindössze két emberről szól, én pedig soha se fogok mindent megosztani másokkal.

Van bármi, amit elmondana most Swiftnek?

Talán ez az, ahol leírod, hogy leléptem! – nevetett fel, majd lenézett, – Nem tudom. Vannak dolgok, amik nem működnek. Sok minden jó lehet, mégse működik. Ilyen fajta dolgokról dalokat írni…, szeretek borravalót adni a Time together dalát meghallva! Örülsz annak, hogy ilyen erőteljes a dal és azt, hogy éreztet veled valamit, ami jobb, mint a “Nem működött és ez rossz”. Ha pedig találkozol ezzel a személlyel, talán kínos lesz és talán le kell hozzá részegedned. … De mégis megosztottatok egymással valamit. Találkozol valaki mással és azokat a tapasztalatokat majd tovább adod neki, ami a legjobb dolog az életben. Szóval köszönöm.

Harry azt is bevallotta, hogy nem ellenőrzi gyakran a Twitterjét és soha nem keres rá magára Google-n.

Elmondok neked valamit a twitterről, az a leghihetetlenebb módja annak, hogy személyesen kommunikálj emberekkel, de nem olyan jó, mint élőben.

Valamint szóba került a szerelem is és annak ellenére, hogy az énekes egy jó ideje nem randizott és nem érezte azt, hogy szerelmes lenne, visszaemlékezett az X-faktor előtti időkre, amikor még az első szerelmével volt együtt.

Az első barátnőmnek érdekes nevetése volt. Egyfajta titokzatossága is volt, mert nem a mi sulinkba járt. Egyszerűen imádtam a földet, amire rálépett, és ezzel Ő is tisztában volt. Akkor 15 éves voltam.
Tőlem vonattal egy és fél órára lakott, akkor már három éve a pékségben dolgoztam. Szombatonként 4:30-kor végeztem és volt egy 4:42-es vonat, amit ha lekéstem, várnom kellett a következőre egy vagy két órát. Szóval amint végeztem, sprinteltem az állomáshoz. 70 centet költöttem a jegyekre. Még most is emlékszem a parfümére. Apróságokra. Mindig érzem az illatát. Ha egy liftben vagy egy recepción lennék és azt mondanám valakinak, hogy “Alien, igaz?” akkor néhányan le lennének nyűgözve, míg mások kiakadnának és azt mondanák, ne szaglásszam őket.

Mikor rákérdeztek, miért nem beszél a magánéletéről Harry, a következőket felelte:

Egy olyan művész esetében, mint Prince, minden amire vágysz, hogy többet tudj meg róla. És ez a titokzatosság adja ezeknek az embereknek a varázsát! Mármint, baszki, még azt se tudom, Prince mit reggelizik! Ez a rejtélyesség… Pont az, amit én is szeretnék. Több ez annál, mint “életben tartani egy rejtélyt”, ez nem olyan. Szeretem különválasztani az életet a munkától. Azt hiszem segít abban, hogy kategorizáljak. Ez nem arról szól, hogy meghosszabbítsam a karrieremet, vagy próbálok a misztikus srác lenni, mert nem vagyok az. Mikor hazamegyek, ugyanúgy érzem magam, mintha a suliból jöttem volna. Ezt az érzést elveszíted, ha mindent megmutatsz. Van a munka és van a magánélet, a kettő közötti tér pedig a kedvenc helyem. Csodálatos!

Na és mi a helyzet a szerelemmel, mint témával?

A legnehezebben megközelíthető téma a szerelem, mindegy, hogy plátói, romantikus, kibontakozó szerelemről, vagy szakításról szól, akkor is ez üt a legnagyobbat. Nem hiszem, hogy az emberek arról akarnak hallani tőlem, hogyan megyek bárokba és milyen szép az életem. Ki akar hallani a pezsgőzésről? Én nem akarnám a kedvenc előadóimtól hallgatni mennyi csodálatos dolgot tehetnek meg. Amit hallani akarok, hogy mit érzett a hotel szobában, amikor úgy döntött, egyedül szeretne lenni.

Az énekes arról is kifejtette véleményét, mit gondol a hírességek között olyannyire népszerűvé vált drogozásról is.

Az emberek olyan helyekre vágynak, ahova maguktól nem jutnak el. Ezért néznek fel azokra, akik sötétségbe fordulnak – például Van Gogh levágta a fülét. Vonzónak tartod ezeket az embereket, néha túlságosan is. Ugyanez a helyzet a zenével. Akarsz egy kis sötétséget, érezni akarod a [zenészek] fájdalmát, ugyanakkor vissza akarsz térni a saját, biztonságos életedbe. Nem mondanám, hogy nekem volt ilyen. Nagyon szép gyerekkorom volt. Szerencsésnek érzem magam. Remek családom van, akik mindig szerettek. Nincs is rosszabb egy autentikusan megkínzott embernél. “Elvették tőlem a segélyt, ezért heroinhoz nyúltam.” Ez nem így működik. … 

És aztán visszatértünk a gyerekkorba, mikor a testvéréről, Gemmáról kérdezték csak annyit mondott mosolyogva: Mindig okosabb volt nálam és ezért mindig féltékeny voltam rá.

Bármilyen tökéletes gyerekkora is volt, amikor Harry betöltötte a hetedik életévét, a szülei elváltak. Harry a következőket mondta az élményről.

Nem emlékszem rá. Amikor ilyen fiatal vagy, inkább kizárod az ilyet. Nem mondhatom, hogy pontosan emlékszem a történtekre, mostanáig nem fogtam fel a helyzetet. Hét éves voltam. Viszont ezek ellenére a szüleim támogatása és szeretete sosem változott.

Aztán jött az X-faktor, amiről Harry szintén szót ejtett.

Abban a pillanatban egy forgószélben érzed magad. Nem igazán tudod, mi történik, csak egy kölyök vagy a műsorban, még azt sem tudod, jó vagy-e. Azért mentem el, mert anyukám azt mondta, jól énekeltem a kocsiban. De az anyukák mondanak olyan dolgokat, hogy jobban érezd magad, szóval ott van az a keserű íz a szádban. Nem igazán tudtam mire számíthatok, mikor jelentkeztem.

Az elejétől kezdve azt mondogattam, hogy amit igazán akarok, hogy nagypapaként a legjobb történeteim legyenek. És a legjobb polcom, amin műtárgyak és csecsebecsék vannak!

Majd az interjú végén az énekes megjegyezte – Hogyan legyek misztikus, ha ennyire őszinte voltam veled?

A magazinnal készült fotósorozat eddig megjelent képeit megnézhetitek a galériában!

002-1033.jpg 003-891.jpg 008-528.jpg 009-472.jpg 

FOTÓSOROZATOK > 2017 > HARRY, ROLLING STONES MAGAZIN

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük