One Direction Hungary

Az első és egyetlen forrásod 2015 óta

mutasd a többit

Több, mint 100
magyar fordítás

Katt a képre a videó megtekintéséhez

EoMqnXAW8AIlVSV.jpg
EoMqng9W4AIqLxG.jpg
EoMqng8WEAA9V8p.jpg
EoMqng7XUAAvqC8.jpg
EoMqkQWW8AAQGU9.jpg
EoMqkQVXUAAMwNT.jpg
EoMqkQTXUAAHT_t.jpg
EoMpEBpXEAIsQ73.jpg
EoMpD6dW4AMkZIV.jpg
EoMpD5MXUAETbct.jpg
EoMpD_6XYAAW1Ur.jpg
EoMo0o2W8AICsOG.jpg
Hazugságok között élni – ez a siker

Hallottad, hogy Louis megbukott az apasági teszten? Hallottad, hogy Louis családapa lett? Hallottad, hogy Harry szólóban folytatja? Hallottad, hogy Styles felmondott a Modestnél? Hallottad, hogy Hendall szakított? Hallottad, hogy Briana anyja kiakadt? És azt hallottad, hogy Liam stúdiózik, hogy saját dallal rukkoljon elő? És azt hallottad, hogy Niall…

Tudjátok, mikor befejeződött a tavalyi év, az a csúnya kettőezer-tizenöt, arra gondoltam, hogy Végre! Nincs több dráma, ennyi volt! Tudjátok, amolyan – már a legrosszabbat megértük, most már nekünk is kijár a pihenés, csak úgy, mint a srácoknak – féle érzés kerített hatalmába, és ez volt az első szilveszterem, hogy visszaszámláláskor nem csak egy évtől, de minden rossz hírtől és hazugságtól is elbúcsúztam. Tiszta lapokkal egy új fejezetet nyitunk majd a fiúkkal, békében… Nos, nem így történt.

Azt hiszem tényleg igaz a mondás, hogy Hazug embert hamarabb utol érik, mint a sánta kutyát. Azonban nem mindegy, hogy az ember milyen okból hazudik. Azért, mert neki jó szórakozás átverni másokat és pénzt kicsikarni szerencsétlen rajongókból, akik csak élni szeretnék boldogan sanyarú mindennapi életüket, vagy azért, mert ezt várják el tőle, és a szerződés miatt nem tehet mást. Szerintem nem kell firtatni, hogy Harry, Liam, Niall és Louis melyik kategóriába tartozik.

Mikor Zayn kilépett a bandából, sok minden megfogalmazódott a fejemben. Először arra gondoltam, hogy lázad, beképzeltsége miatt szólóban akarja nyomni, és emiatt meg is utáltam őt, nem titkolom. Ez nem az a cikk, amiben hazudni fogok, hiszen pont erről írok éppen. Rájöttem az interjúk során, hogy Zayn nem azért lépett ki, hogy mindenképp szólóként folytassa. Egyszerűen elmenekült a hazugságokkal teli életből, egy olyan életből, amelyben nem csak a rajongóinak, de magának is hazudott. Minden reggel felkelt, és első gondolata az volt, hogy egy újabb nap – egy újabb álarc. Mert lássuk be, így, az első videoklipje után kijelenthetjük, hogy az a Malik, aki a banda történelme során ránk mosolygott, nem az a fiú, aki most lányok lábait tárja szét és a szerelemről énekel erotikus dalszöveggel. Igen persze, mondhatjátok, hogy az is Ő volt, és egyet is értenék, hiszen minden mosoly, minden könny, amit az évek során felénk hintett, őszinte volt. De sajnos a mondatok és a viselkedés, amit rá erőltettek, már kevésbé türközték a valóságot.
Olyan zenét kellett játszania, ami nem az érzelmeit, nem önmagát tükrözik. Olyan ruhákat kellett hordania az első években, ami szintén nem a stílusa volt, és olyan dolgokat kellett eltitkolnia az öt év során, amik mindig a nyelve hegyén sorakoztak fel, arra várva, hogy kiugorhassanak a szájából. Hazugságban élt. És miért? Hogy sikerre vigye azt, amit elkezdett.


Sokan mondhatják, hogy nem kedvelték Zaynt, de senki se mondhatja azt, hogy nem tette meg azt, amit mindenki elvár saját magától – hogy kiálljon önmagáért, az igazáért és hű maradjon ahhoz, aki a lelke mélyén lakozik. Zayn ezekre képes volt, és most, hogy túltettem magam a gyűlölködésen, tisztelem őt. Akkor is, ha az új stílusa nem áll annyira közel hozzám, mint a One Direction zenéi, és akkor is, ha a szóhasználatától néha a falra mászom. Tisztelem, hogy képes volt megszabadulni a hazugságoktól, amik körülötte lebegtek minden egyes nap.

És igen, mondhatjátok, hogy – Jaj, a Modest! – valóban lehet ebben a feltételezésben valami. Jöhettek a Larry Stylinsontól elkezdve Louis apasága nem valódi dumáig, mindre ugyanazt fogom mondani – lehet. Nem tudom. Nem tudhatom, mert csak külső szemlélő vagyok, olyan, mint ti. Látom, hallom, de nem azt látom és hallom, amit Ők. Talán a Modest! sok mindent mondott a fiúknak, sok mindent kellett megtenniük csak azért, mert a cég elvárta tőlük, lehet, hogy hazugságok között éltek, megtörténhet a dolog. Kérdem én, attól még kevésbé fogjuk szeretni őket, ha nem így van? Ha a válasz nem, akkor nincs is miről vitatkoznunk.


Azt hittem túl vagyunk már Louis és Briana terhessége mizérián, amiről már régebben kifejtettem véleményemet, de úgy tűnik most, hogy Harry véglet ott hagyta a szigetet, amit a rajongók csak Hazugságok Tárházaként emlegettek, minden eddig elfogadott tény ismét pengeélre lett állítva. És ismét megkérdezem, amit akkor, a terhességi cikkben feltettem, ti mit éreznétek, ha a világ letagadná a saját véretek? Ha azt mondaná, hogy Ő nem a tiéd? Biztosan fájna, és azt hittem a Directionerek nem akarnak fájdalmat okozni a kedvencüknek. Olvasva a rengeteg kommentet, valószínűleg tévedtem. De egy rohadt nagyot.

Emberek, csak azért, mert Harold Jeff Azoff mellett kötött ki, még nem jelenti azt, hogy megváltozott volna valami Styles menedzsmentjén kívül. Sőt, valószínűleg a banda többi tagja is Jeffhez került, szóval a banda felbomlásának esélye is visszacsökkent arra a minimális 1%-ra, amit az utálkozók és a média táplál már egy jó ideje. Nincs szóló karrier, nincs felbomlás, nincs háború Zayn és Harry között, mert nem adtak rá okot, hogy legyenek. Ezeket a hazugságok csak a bepánikolt emberek fejében fogalmazódott meg, amiket futótűzként terjesztettek szét a világban, és most leégetik vele az egész erdőt. És tudjátok mi ebben a legrosszabb? Hogy ezek az apró lángok nem válnának veszélyessé, ha nem táplálnánk őket.


Liam szóló karrierbe kezd. És ez kinek a fejéből pattant ki és hogy? Csak mert a stúdióban dolgozik pár dalon? De hiszen a szünet előtt nem ezekről a terveiről mesélt lelkesen Payno? Mintha említette volna, hogy szeretné megpróbálni magát zeneszerzőként… Nem, nektek nem rémlik a dolog? Talán beképzelem magamnak, igazatok van, biztos szólista lesz, itt hagy bennünket és a bandának is lőttek! Ugyan már!

Az egyetlen ember, akit még nem veséztek ki, az Niall Horan, aki szerencsétlen figyeli, hogy mi a halál folyik most a tagok pletykaszekciójában. Biztosan ül a laptopja fölött és nevet, jóízűen, mert Ő az egyetlen, akit olyannak hagyott meg a világ, mint amilyen valójában. Semmi gyerek-mizéria, semmi szóló, csak Ő, a sport és a jól megérdemelt szünet.
Amúgy hallottátok, hogy Niall felszedett egy csajt Melbourneben és most jelenleg randizgatnak? – látjátok, egy kérdés, és már tombol a világ. Mert én kitaláltam, hogy ez van. Mert azt hazudtam, hogy így történtek a dolgok. Pedig nem igaz. Kreáltam egy pletykát, és elterjesztem a neten, hogy mindenki ezen legyen fennakadva. Mert nekem jól esik. Mert nincs jobb hobbim, mint nézni, ahogy más szenved a hazugságom árnyékában.


Sosem fogom megérteni, mire jó ez. Egy-két pletyka elkerülhetetlen, de nem szabad terjeszteni őket, mert az senkinek sem jó. A pletykák hazugságok, és ha túl sokáig hagyjuk őket terjedni és nem oltjuk el őket, akkor a fiúk fejére fog nőni, és késő-bánat lesz rendbe hozni a dolgokat. Ne feszegessük tovább, hogy Louis az apja-e Freddienek vagy nem, mert a lényeg, hogy felneveli, szívvel és lélekkel szeretni fogja és mindent megtesz majd, hogy legyen abból az apró kisfiúból valaki. Ne érdekeljen minket, hogy Harry és Liam szólózni fog-e, mert csak az számít, hogy hallhatjuk a hangjukat, a dalaikat, az érzéseiket, őszintén, hazugságok nélkül. És az, hogy a banda felbomlik, ne érdekeljen senkit, mert megígérték, és tisztelik annyira a rajongóikat, hogy betartsák. Igen, két év szünet hosszú idő, de nem gondoltatok bele abba, hogy azért két év a szünet, hogy Louis a gyerekével lehessen? Hogy lássa az első lépéseit és hallja az első szavait, hogy felnőjön annyira, hogy esetleg vele mehessen néha egy-egy koncertre, csak úgy, mint Lux? Vagy esetleg, hogy így Niall végre megnézhesse az összes sportrendezvényt, élőben, és ne csak a plazmatévéjén keresztül? Minden csak szemlélet kérdése, és azt kell mondanom, hogy a fandomnak kéne egy szemüveg, mert elég homályosan lát a feldúltságtól – tisztelet a kivételnek.

Ne fessük az ördögöt a falra, mert életre kel és pokollá varázsolja a mennyországot, amiben jelenleg élünk. Mert akármennyire is rossznak tűnik a helyzet, nem az. Csak mi tesszük azzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük