One Direction Hungary

Az első és egyetlen forrásod 2015 óta

mutasd a többit

Több, mint 100
magyar fordítás

Katt a képre a videó megtekintéséhez

EoMqnXAW8AIlVSV.jpg
EoMqng9W4AIqLxG.jpg
EoMqng8WEAA9V8p.jpg
EoMqng7XUAAvqC8.jpg
EoMqkQWW8AAQGU9.jpg
EoMqkQVXUAAMwNT.jpg
EoMqkQTXUAAHT_t.jpg
EoMpEBpXEAIsQ73.jpg
EoMpD6dW4AMkZIV.jpg
EoMpD5MXUAETbct.jpg
EoMpD_6XYAAW1Ur.jpg
EoMo0o2W8AICsOG.jpg
Liam az Esquire magazin címlapjára került

Ma jelent meg a mexikói Esquire magazin, aminek címlapján Liam kapott helyet. A címlappal fotósorozat és interjú is járt, azonban utóbbit nem tudjuk lefordítani.

UPDATE: ELÉRHETŐ AZ INTERJÚ A TELJES BEJEGYZÉS ALATT

A képeket viszont már megnézhetitek HQ minőségben a galériánkban!

Liam Payne. A hangja és a gitárja

Az egyik nemzetközileg legismertebb fiatal művész, egy boldog férfi – aki a turnék és koncertek hiányának ellenére – kihasználja a világra ható leállást anélkül , hogy elvesztené az utat.
Londonból, exkluzívan az Esquiero México-val beszélget a már megéltekről, és arról, ami még érkezik majd.
Kevés ember van olyan pozícióban, hogy választhat egy nagy tekintélyű atléta karrier, és aközött, hogy elismert popsztár lesz belőle. Kétségtelenül, mindkettő óriási áldozatokkal jár már fiatalok kortól kezdve, ezért csak nagyon kevesek képesek megvalósítani: önfegyelem, szenvedély, tehetség, távol élni a családtól és a barátoktól, otthonérzet hiánya, sok órányi magány, pénz és minden, amit a hírnév magával hoz, legyen az jó, vagy rossz.
Liam Payne esetében úgy történt, hogy gyermekként arról álmodott, hogy, mint futó kijut az Olimpiára, de ugyanakkor különös figyelmet fordított a zenére.
Végül, Payne, miután megtapasztalta a frusztrációt, amivel egy atléta karrierje jár, és miután az élet megmutatta neki, hogy az útja más irányba kell menjen, úgy döntött, a zenére koncentrál. Manapság nem nehéz észrevenni az atléta vonásokat a kidolgozott és tetovált testén – és azon a bizonyos tökéletesre borotvált részen, amit egy nem olyan régen megjelent fotósorozatban láthattunk -, de a a sportban a kompetitívség egy elmaradhatatlan tulajdonság; mivel kevesebb munkát tett bele, mint kellett volna, nehezen érte volna el a szintet, ami ahhoz kell, hogy az Olimpián gyorsaságból, az Angliát képviselő csapatba bekerüljön. A művészet világa viszont egy szabadabb módot biztosított arra, hogy létezzen és kifejezze magát.
Valahogyan Liam megértette, hogy az, hogy nem teljesíti a sportolói életcélját, attól nem feltétlenül kell megfutamodni, vagy hibáztatni saját magát. Épp ellenkezőleg, ma már, mikor visszagondol a múltra, örül, hogy sikerült időben rájönnie, hogy nem szabad összekeverni a megszállott viselkedést az igazi szenvedéllyel.
“A belefektetett munka számít igazán. Nagyon meghatározó dolog volt, hogy kipróbáltam, de az is, hogy megértette, hogy ha nem megy, akkor nem nekem való”,idéz föl egy telefonhívást, ami Londonban zajlott, ahol jelenleg él. “Ez egy folyamat, mint ahogy minden más is az életben. Azt sem képzeltem volna, hogy majd ott leszek egy nap, ahol most”
– zárja le, utalva az ajtóra, amik mint jelek, néha bezárulnak az életben előttünk.
És nem Samuel Beckett mondására kell gondolni: “Megpróbáltad. Elbuktál. Nem számít. Próbáld újra. Bukj el újra. Bukj el jobban.”
Évekkel később Payne újra frusztrációval találja szembe magát, ezalkalommal az X Faktor zsűriei előtt, viszont most nincs egyedül: ettől kezdve együtt folytatja az útját Harry Styles-szal, Niall Horan-nal, Zayn Malik-kel és Louis Tomlinson-nal, akikkel együtt alkották az akkori leghíresebb fiúbandák egyikét: a One Direction-t. Most júliusban, Liam és a többi fiú a közösségi médián keresztül küldték szeretetüket, mivel most ünnepelte a banda a 10 éves évfordulóját, ami sok pletykát indított egy lehetséges újra összeállásról.
De térjünk vissza a kezdetekhez: a verseny eredménye végül Rebecca Ferguson és Matt Cardle között dőlt el. (A fiúk) anzap este a “She’s the One” – t énekelték közösen Robbie Williams-szel, ami megszerezte nekik a közönség teljes figyelmét, ami egy nehéz feladat volt zene kiadásának abban az időszakában, mikor jó minőségű zenét még otthonról is meg lehetett csinálni, mind amellett, hogy milyen nehéz kiszűrni a jó zenét a végtelen lehetőség közül, amit a pop kínál.
Annak ellenére, hogy a műsorban harmadik helyen végeztek, és azután, hogy az egyik zsűri, Nicole Scherzigner azt tanácsolta, hogy álljanak össze egy csapatát, a híres producer, Simon Cowell úgy döntött, szárnyai alá veszi őket és leszerződtette őket a Syco lemezkiadónál. A többi már történelem.
Egy rakás reflektorfénybe, világítás, repülőgép, telt stadion, platinalemez, hotelszoba, rajongók mindenhol…. Payne a mostani zeneivilág egyik legismertebb alakjává vált, egy olyan jelenség során, ami az eladási listák tetejére vitte őket az Up All Night-tal (2011) és a Take Me Home-mal (2012) az első két albumukkal, azután pedig 3.5 millió ember vett részt a világkörüli turnéjukon, amit a harmadik albumuknak , a Midnight Memories-nak rendeztek 2013-ban, és amiből több, mint négy millió példány kelt el szerte a világon, ami nem apróság.
“A bandában rengeteg pozitív élményben és jelentőségteljes pillanatban volt részem. Úgy gondolom, hogy mindnyájan jó időben voltunk, jó helyen ahhoz, hogy minden így történjen. Jól éreztük magunkat együtt, ugyanolyan volt a humor érzékünk és megbíztunk egymásban, nagyon tanulságos volt. Mostanra nem tévesztem szem elől, hogy mi a szenvedélyem és, hogy mitől érzem jól magam: ahhoz, hogy a dolgok működjenek, mindennek összhangban kell lennie.”
A banda végül 2016-ban vált szét, baráti körülmények között.
Ezenfelül, a brit előadót olyan zenékről ismerhetjük , mint a” Strip that Down” És a”For You“, beszélt a depresszióról, amit a magányos esték, majd másnap a több millió rajongó által körbevett két okozott, és a szükségességéről egy pihenésre szánt időszaknak illetve a terápiákról. Persze, ha az embernek 17 évesen még van mindene, nehezen sikerül megtalálnia a stabil talajt a lába alatt.
Ettől függetlenül, nemrég Payne-jak fontos pillanat történt az életében, eljegyezte a barátnőjét, a modell Maya Henry – t, szerepet játszik kisfia Bear életében, aki eredménye egy 2016 – ban kezdődő kapcsolatnak Cheryl Cole, 37 éves brit énekesnővel. A 2008-as X Faktorban találkoztak először, és 2016-tól 2018-ig voltak együtt. “Szeretnék több időt letölteni a menyasszonyommal és a kisfiammal.” válaszolta, mikor arról kérdeztük, hogy ez a személyesebb téma milyen fontossággal bír nála.
A lezárásokkal kapcsolatban, és arról, hogy mit él most meg az emberiség azt mondja, nagyon hiányoznak neki az élő fellépések.
” Egyike a legjelentőségteljesebb okoknak, aki miatt ezt csinálom. A Covid-19 időszakában és a lezárások által a világ megállt. Hiányzik, persze, hiszen körbeutazni a világot egyike az olyan dolgoknak, amik leginkább lázba hoznak.”
– erősíti meg Payne, aki az első szóló albumát, az LP1-et nyilvánosságra hozta a 2016-ban leszerződött Capitol Records segítségével, miután az ex bandatársai is megjelentették szóló munkásságukat.
Habár nehéz nem összehasonlítani a bandatagok önálló lemezeit, Payne zenéje a szórakoztató pop, a klub zene, jól összerakott, fülbemászó, hajaz az elektronikus és hip hop zenére. Felfedezhetjük benne az úgynevezett “benyomást keltő hangzást” ami tökéletes szünetet hagy egy egy ütem között, így megfelelve egy jó pop lemez elvárásainak. Fellelhetjük benne a zenei próbálkozásokat a techo zene stílus irányába, amit Justin Timberlake “Justified” albuma inspirált (2002). “Az iskolában nem tudtam kellőképpen koncentrálni pár tantárgyra. Csak egy dologra irányult a figyelmem: általánosságban megérteni, hogy hogyan működnek a dolgok”, ismeri el az érdeklődését inkább a kreativitás, mint a technika iránt.
Az énekes és dalszerző, aki 1993 augusztus 29-én született, hajtja a kreatív motort, ami jelen pillanatban motiválja, bebizonyítva, hogy a lehetőségeket teljes mértékben ki kell használni. Ebből következnek például a kollaborációk Ed Sheeran-nel és Zedd-del, vagy például J Balvin-nal a ritmusos “Familiar” című számban, amely videónak több, mint 122 millió megtekintése van. “Nagyon boldoggá tesznek ezek a lehetőségek, hogy együtt dolgozhatok más előadókkal”, jelentette ki.
Annak ellenére, hogy már több alkalommal is stadionokat töltöttek meg, az érzelmek, amiket a színpadonlét vált ki, még mindig ott vannak, az elérzékenyüléssel és az izgulással együtt. “Mindig is úgy gondoltam rá, mint valami jó dologra, és hogy minden alkalom ugyanolyan, mintha az első lenne. És ez pozitív, mert így szerelmes maradok abba, amit csinálok, ez egy elkerülhetetlen velejáró, amit megtanultam élvezni. Ezzel ellentétben, szerintem valamilyen rutin részévé válna mindenféle érzelem nélkül, és az új dolgok iránti érdeklődés nélkül”, mondja a 27 éves énekes, aki már mind az öt kontinensen adott koncertet, ami az egyik eredménye volt megállás nélküli sikereknek, amit a One Direction hozott magával, és ami a közösségi média mércéjére alapozva, 20.9 millió követő tart Instagram-on és több, mint 33 milliót Twitter-en (a számjegyek leírásának pillanatában).
Viszont, a siker és elismerés ellenére, Payne ugyanolyan szerény, mint amilyen a szülőfalujában volt Wolverhampton-ban , az Egyesült Királyságban. Ezért tartja nagyra a kollégáit és örül a zenei együttműködéseknek. Hisz az apró dolgok fontosságában, és úgy gondol rájuk, mint az élet kis mozgatórugóira. “Nagyon feldob, mikor a stúdióból kijövet meghallgatok egy-egy felvételt, miközben vezetek hazafelé. Ilyenkor arra gondolok, hogy ez még pár órával ezelőtt nem létezett.”
Olyan “közvetítő eszközöket” használva, mint a hangja és a gitárja, Liam James Payne folyamatosan fejlesztette azokat a művészi képességeit, amiket még 12 évesen fedezett fel, abban az időszakban, mikor művészettel kapcsolatos elfoglaltságai volt. Például a színjátszás, ami megmutatta a varázsát annak mikor kiállunk a közönség elé, és magabiztosnak kell lennünk, illetve ki kell tudnunk fejezni magunkat. És ebből a témából nem hiányozhat a “törékenység” : Payne ugyanis tapasztalt iskolai bántalmazást, bármilyen nehéz is elhinni, ezenkívül volt egy örökletes vese betegsége, ami sok problémát okozott neki, emiatt sok orvosi kezelésen esett túl, ami miatt nem volt túl idillikus és boldog gyerekkora. Még boxolni is elkezdett tanulni, hogy ne féljen azoktól, akik a gimiben próbálták megtámadni, csak amiatt, mert egy kötelességét tudó fiú volt.
A tudás, ami ahhoz kellett, hogy megküzdjön ezekkel a keserűségekkel, miután meghatározó éveit nem mindennapi körülmények között töltötte, ugyanez a tudás segített neki, hogy átlendüljön ezen a sötét időszakon és ezután is fel akarjon kelni minden reggel, és a színpadon minden alkalommal magabiztosabban álljon. Mondjuk könnyű volt az elejétől kezdve felismerni az arcát az X Faktorban kapott perceken át tartó, álló ováció után, a kifogástalan előadása miatt a klasszikus “Cry Me a River” – ből. Arra a 2010-es estére úgy emlékezünk, mint az egyik legünnepeltebb előadás az X Faktorban és a karrierje egyik legfontosabbjára.
Habár már nem elismert sportoló, a megszokás ereje, hogy formában tartsa magát érvényesül nála: “Az önfegyelem azt követeli meg, hogy javíts a technikádon és fedezz fel új lehetőségeket”, mondja (Payne), aki tinédzser korában minden reggel felkelés után elfutott 10 kilómétert. Ráadásul a meditációt is fontosnak tartja.
“Úgy gondolom, hogy egy nagyszerű módja annak, hogy megtartsd az irányítást. A tiszta elme segít, hogy mozgékonyabb és pontos lény bizonyos tevékenységekben, vagy a mindennapi döntések meghozatalában. Időközönként elmegyek edzőterembe is. Ez mind segít abban, hogy jobban tudják koncentrálni és tudatosabb legyek arról, hogy mi vesz körül.”
Irigylésre méltó testtel rendelkezik, ami hozzásegítette, hogy olyan kampányok reklámarca legyen, mint a HUGO, aminek egyik vezetője is (már két kollekciója van, amit a céggel együtt alkottak), parfüm és szemüveg – napszemüveg és mindennapi viseletre alkalmas egyaránt-. “A szemüveg meg tudja változtatni a megjelenésünket és adnak neki egy egyedi érintés” mondja. “Imádom, hogy kockáztattak a tervezésnél, és új, váratlan formákat, színeket és anyagokat jelentettek meg.”
Ha a nemzetközi sztár, apa, sportoló, és stabil párkapcsolat nem lenne elég, Liam talált még egy kiskaput, amivel megszökhet a világ elől.
“A festészet és a rajzolás elképesztően élvezhetőek. Egy olyasfajta koncentrációt igényelnek, hogy ha nem a zenét választottam volna, ezzel foglalkoznék… Mindkettő ijesztően felszabadít. Nemrég, ennek segítségével helyeztem magam egy parallel, megnyugató dimenzióba.” Ez egy menekülőút a bizonytalan időkben, amivel helyre tudjuk állítani az egyensúlyt, amire mindenkinek szüksége van.” Sosem várok túl nagy dolgot, azok között a határok között mozgok, a mi őket hasznosnak találok, hogy új módszereket fedezzek fel. Fontosnak tartom, hogy tudjuk, hogy az életben mikre vagyunk képesek, anélkül, hogy várnánk a csodát. Csak nyitva kell tartani a szemünket, hogy mindent maximálisan kiélvezzünk.
A 27 éves Payne hangjában, szavaiban és albumaiban hallhatjuk az érettségét, ami egyre csak nő, és egyértelmű, hogy minden, tevékenység, amit bevisz az életébe, segít neki jobban megérteni saját magát. “Szeretek kísérletezni, hogy hol érzem magam leginkább otthon a magánélétem, és a karrierem szempontjából. Az életem célja elég egyszerű: boldognak lenni. Nem valami clichéről van szó, hanem arról, amit érzek. Felfedezni, hogy mi hozza magával ezt a boldogságot. Mindennao, mikor felkelek az ágyból, érezni akarom azt, ami hajt előre. Ezért fontos az apróbb dolgokra koncentrálni, mert ezek segítenek, hogy jobb akarj lenni, és elkerülni azokat a dolgokat, akik elszívják az energiádat. Fogni azt, amid van, és lehetőségként tekinteni rá.” És pont ezt az üzenetet közvetítik az LP1 dalai: egy boldog ember, aki egyre inkább megtalálja az útját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük