One Direction Hungary

Az első és egyetlen forrásod 2015 óta

mutasd a többit

Több, mint 100
magyar fordítás

Katt a képre a videó megtekintéséhez

EoMqnXAW8AIlVSV.jpg
EoMqng9W4AIqLxG.jpg
EoMqng8WEAA9V8p.jpg
EoMqng7XUAAvqC8.jpg
EoMqkQWW8AAQGU9.jpg
EoMqkQVXUAAMwNT.jpg
EoMqkQTXUAAHT_t.jpg
EoMpEBpXEAIsQ73.jpg
EoMpD6dW4AMkZIV.jpg
EoMpD5MXUAETbct.jpg
EoMpD_6XYAAW1Ur.jpg
EoMo0o2W8AICsOG.jpg
Márc. 29: Rock and Roll Hall of Fame

Két nappal ezelőtt este rendezték meg New Yorkban a Rock and Roll Hall of Fame eseményt, amire Harry is hivatalos volt. Miután átadta Stevie Nicks-nek a díját, és elmondta őszinte csodálatát felé egy hét perces beszédben, még arra is lehetősége volt, hogy fellépjen a rocklegendával. Most rengeteg fotót, videót és kedvencünk beszédét hoztam el nektek.


Stevie Nicks az első női előadó, akit másodszorra is fel kel konferálni a Hírességek Csarnokába. Először Fleetwood Mac-kel, és most a felejthetetlen szóló munkája miatt. Stevie-vel nem ünnepled olyan régóta a zenét, hogy ne emlékezz rá tisztán. Mindössze három nappal ezelőtt még a színpadon állt, megtöltött egy helyet, és a legjobb munkáját végezte! Ő örökké aktuális marad. Örökké Stevie lesz!

De pontosan mit is jelent ez? A családommal hallgattuk őt otthon, a kocsiban, akárhol, ahol csak tudtuk! A “Dreams” volt az első dal, aminek minden sorát tudtam, mielőtt tényleg megérthettem volna, mit is jelentenek a szavai. Azt hittem, az egy dal az időjárásról! De tudtam, hogy egy gyönyörű dal az időjárásról. Mindig tudtam a sorait, és mindig imádtam őket. “Villám csak akkor csap le, mikor esik, a játékosok csak akkor szeretnek, ha játszanak.”

Stevie annyira bölcs és nyugodt! Látja az összes romantikát és drámát a világban, és ünnepli azokat! A színpadon fog állni, bemutat egy dalt, és elmondja, hogyan írta – őszintén – mintha csak te léteznél még ezen a világon. Te több vagy, mint egy rajongó. Egy barát vagy. És a szavak annyiféleképpen üzenik azt, hogy: Megértelek, és nem vagy egyedül. És ez az igaz Stevie!

Végigment egy úton, amit Janis Joplin és Joni Mitchell taposott ki – olyan előrelátó nők, akiknek pár követ el kellett dobniuk, hogy megteremtsék a saját helyüket. A korai bandája, a Fritz előzenakara volt Jimi Hendrix-nek, és végül megtartották a saját koncertjüket! Messze túlszárnyalta az ő korát, megalkotta a saját hangzását; fényes volt, friss, mágikus. Majd megalkotott egy duót a Fritz basszusgitárosával, Lindsay Buckinham-mel. Aztán 1974-ben, Szilveszterkor, Mick Fleetwood meghívta őket, hogy csatlakozzanak a Fleetwood Mac-hez, és mindenki előadása briliánssá és sokkal őrültebbé vált!

Stevie Nicks felejthetetlen könnyedséggel lépett a világ színpadára. Nagyon jól emlékszem rá!

Elkezdett olyan történeteket írni, amik a szíve mélyéről a tollába folytak, és ami a mi lelkünkben talált otthont, olyan karakterekkel, amikre mindig emlékezni fogunk! Klasszikus dalok, mint például a “Silver Srings”, “Rhiannon”, “Gypsy” és “Sara”. Az 1980-as években megjelentette a Bella Donna-t, ami olyan erőteljesre sikerült, mint a szuper banda, amiben még mindig volt. A “Stop Draggin’ My Heart Around”-val, ő és Tom Petty egy másik szintre emelték a dolgokat. Aztán ezt megtette még egyszer a The Wild Heart és a Rock a Little lemezeivel. Kitört magától. Valószínű, hogy egy ponton egy fodrászat kvartettjében találta magát! Stevie bármit meg tud csinálni, és ez az igaz Stevie!

Nem tudod levenni róla a szemed, ahogyan ezt ma is láthattuk. Ő az a mágikus gypsy* keresztanya, aki a kettő között foglal helyet. Ez egy olyan hely, ami örökké az övé lehet, és az is lesz. Ő sokkal inkább egy rock and roll Nina Simone – megtalálja azokat a hangokat, amire csak ő lehet képes. És annak ellenére, hogy önmagában megállja a helyét, hagyja, hogy másik is tündököljenek mellette. És ez az igaz Stevie!

Ha elég szerencsés vagy, hogy megismerd, mindig ott lesz neked. Tudja, mire van szükséged, egy tanácsra, egy kis bölcseletre, egy blúzra vagy kendőre, fedez téged. A dalai átérzik a fájdalmadat, a világ tetején érzed magad tőlük, elérik, hogy táncolj, és általában ezt a hármat mind egyszerre teszik! Több népszerű szempillaspirálért felelős – beleértve az enyémet is – ami a történelem összes rossz dátumát kombinálta. Ez az igaz Stevie!

Van pár ember, aki úgy uralja a színpadot, mint ő. Elég szerencsés voltam, hogy együtt játszhassak vele a Troubadour-on néhány évvel ezelőtt, és minden, amit tenni bírtam, hogy néztem őt. A műsor többé már nem a tied, hanem az övé, és térden csúszol, ahogy elveszi tőled, és ez az igaz Stevie!

Megannyi szóló slágere van: If Anyone Falls, Edge of Seventeen, Talk to me… De annyi gyémánt is megbújik az albumokban, dalok, mint a Belle Fleur és a Garbo. Annabel Lee és Ooh My Love. Akárhogy is érzel vagy érezni akarsz, van egy Stevie Nicks dal, amivel találkozol. Mindegyik dal egy tánc, egy érzelmes balett, egy levél egy szeretőhöz vagy baráthoz. És mindegy egyes évben több lendületet gyűjt.

Valahol 2005-2006 körül, ez a nő istenné vált. Azt hiszem, ebben mind egyetértünk. Halloween-kor, hét emberből egy Stevie Nicks-nek öltözik! Ő egyszerre melléknév és ige, hogy apámat idézzem: Ez nagyon Stevie Nicks-es volt!, vagy éppen anyukámat: Én szét-stevie-nicks-eltem azt a szart!

Mick Fleetwood a félelmet nem ismerő vezetőnek hívja őt. Ő az anyatigris a barátai szemében. Ő az a családtag, akire mindig számíthatsz. Remélem tudja, mit jelent nekünk, és mit jelent még egy másik előadó-generációnak, akik őt csodálják, hogy inspirálódjanak és bátorságot merítsenek belőle.

Ő több egy példaképnél – ő mindannyiunk világítótornya. Akárhányszor meghallod a hangját, az élet egy kicsit jobb lesz. Mikor énekel, a világ az övé, és így a tied is. Ő minden, amit valaha akartál egy hölgyben: egy szeretőben, egy barátban.

Stepahnie Nicks, szeretlek! Mind szeretünk! És ez így igaz, Stevie! Hölgyeim és uraim, nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek veletek ma este! Kérlek, köszöntsétek velem a Rock and Roll hírességet, Stevie Nicks-et!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük