One Direction Hungary

Az első és egyetlen forrásod 2015 óta

mutasd a többit

Több, mint 100
magyar fordítás

Katt a képre a videó megtekintéséhez

EoMqnXAW8AIlVSV.jpg
EoMqng9W4AIqLxG.jpg
EoMqng8WEAA9V8p.jpg
EoMqng7XUAAvqC8.jpg
EoMqkQWW8AAQGU9.jpg
EoMqkQVXUAAMwNT.jpg
EoMqkQTXUAAHT_t.jpg
EoMpEBpXEAIsQ73.jpg
EoMpD6dW4AMkZIV.jpg
EoMpD5MXUAETbct.jpg
EoMpD_6XYAAW1Ur.jpg
EoMo0o2W8AICsOG.jpg
“Nem vettem meg az albumot…”

– mondta Zayn a Billboard magazinnak, mikor rákérdeztek, hogy tetszett neki a 1D legújabb korongja. Ez csak az egyik meglepő dolog, ami elhagyta a száját.

A rajongóim mindennap szarságokat küldenek. Például “Hol van az a ki*aszott zene? Hónapok óta dolgozol rajta! Adj már valamit nekünk!” mondta Zayn az interjú elején. Nagyjából este kilenc óra van, Hálaadás utáni Hétfő, és egy 22 éves pont fel akar adni valamit, de nem az Ő imádnivaló közvéleményének — nekik várniuk kell a szóló albumra, ami az RCA szerint tavasszal érkezik.

Ha Zaynnek az volt a célja, hogy legyen egy kicsit magánélete is, valamit elrontott, ugyanis folyamatosan árgus szemekkel kísérték őt, és annak ellenére, hogy nem csinált a tavalyi évben semmit a karrierjével, mindig szóbeszéd volt. A legtöbbet megosztott Twitter bejegyzés 2015-ben? Harry sikereket kíván Zaynnek a kilépése után. Mi a második? Zayn elmondja, hogy a banda legújabb slágere rohadt jó!

A banda március óta 6.5 millió album-eladást, 224 millió YouTube megtekintést és a turné által 290 millió dollárt, valamint szorosabb barátságot zsebelt be, és bár Malik beismerte, hogy az öt év kötelékét lehetetlen eltörölni, a zenében már távolabb áll a srácoktól.

“Őszintén szólva élveztem a bandával töltött időt és mellettük azt tehettem, amit szerettem volna, de mint zenész, nem tudtam önmagam lenni. A többi srác az indie rock felé hajlott, ami jó zene, de nem tudom értékelni. Sosem volt menő ott, ahonnan én jöttem.”

A hónapok során Zayn sok hajstílust kipróbált, most azonban megnövesztett szakállával és hamvasszőke hajával igazi hipszter szívtipróvá vált, és ez a stílus illik igazán a szintetizátortól savanyodott BeFour, a húrokkal átszelt It’s You, és a korbáccsal megrepesztett csapdában ragadt Wrong dalaihoz.

“Nem érzem koreografált popnak. Nagyon hangoztatják, hogy Harry dolgozik valamin, és biztos vagyok benne, hogy az sem 1D hangzású. De talán Zayn zeneileg még távolabb áll tőle.” – árulta el Peter Edge, az RCA elnöke, Zayn pedig hozzátette szerényen: “Liam mindig adna nekem értékesítést vokális képesség szempontjából”

Sarah Stennett, Zayn jelenlegi menedzsere elmondta, hogy mindent megtesz azért, hogy az énekes akadálymentes vonalon mehessen a csúcsra. Elmondta azt is, hogy Malik nagyon érzékeny, ugyanakkor igazi alfa hím, visszafogott, de nem szégyenlős, és egy tipikus 22 éves srác.

“Őszintén szólva, gyorsan meg lehet nevettetni, néha türelmetlen, gyakran lecövekelt, de inkább egy háborgó, mint álmodozó ember.”

Miután James, Zayn producere elmesélte, miként látogattak el az Angeles erdőbe, Malik elmondta, hogy nem fél és nem is lesz közte és a régi cimborái között rivalizálás.

“Nincs mit magamra venni. Nem haladunk fej-fej mellett.” – kezdte, azonban elmondta azt is, hogy attól tart, nem lesz életre szóló a közte és a fiúkkal kialakult barátság – “Az igazság az, hogy gondolhatsz egy helyzetre, ami aztán teljesen az ellentéte az elképzelésednek. Megvolt a szándékom, hogy mindenkivel jóban maradjak, de azt hiszem, bizonyos telefonszámok megváltoztak, és sok ember hívását nem fogadtam. Már próbáltam elérni pár embert, de nem kaptam választ. Néhány embernek vannak büszkeségi kérdései, de ezeken idővel túl lehet lépni.”

Zayn arról az időről is mesélt, mikor minden a feje tetejére állt a számára, megcsalással vádolták és hasonlók, mikor úgy döntött, hazamegy.

“Hazamentem, láttam anyukámat, aki remek kaját csinált nekem. Három héten át ettem mert sokat fogytam a bandában. Láttam a tesóimat és felvettem apám báránybőrét – barangoltam és mindenki azt hitte, Ő vagyok. Senki se zaklatott engem. Jól esett a lelkemnek visszatérni Bradfordba.”

És valóban, Zayn otthon tényleg csak egy átlagos fiatal. Volt tanára elmesélte, hogy Malik mintadiák volt, de az énekes másképp vélekedik erről.

“Akkor más ember voltam még. 17 éves voltam és b*sztam a világra. Azt hittem 2Pac vagyok, de nem voltam az.” – mesélte nevetve, és mind tudjuk a történetet, mikor majdnem kihagyta a befutását 2010-ben, mert elaludt.

Az X-faktor után beindult minden, Zayn pedig elmondta, hogy leginkább a katonasághoz tudta volna hasonlítani az akkori időszakot. Úgy érezte, igazi gépezet, ami folyamatosan megy és sosem pihen.

“Nem mondhattunk ki minden dolgot, vagy szót úgy, ahogy akartunk (dalszöveg). Volt hogy ültem és azon agyaltam, hogyha a rajongók tudnák, hogy megy ez, mit gondolnának? Az érvem az volt: Az emberek sokkal intelligensebbek ennél. Azt akarják hallani, ami valós, szóval miért ne írhatnánk olyan dolgokat, amiken tényleg keresztülmentünk?”

Zayn ma már csak azt a stratégiát alkalmazza, hogy “Bízz az ösztöneidben, és tartsd közel a barátaidat magadhoz!”

Malik szeptemberben New Yorkba költözött, állítása szerint egy negatív energia veszi körül a várost, azonban a fehér falait graffitikkel színeszi be.

“A kertem felmegy a hegyre is három történettel. Vannak ott falak, amiknek az egyik oldala fehér, de mikor felmész a lépcsőkön, a belseje tele van graffitivel. Az egyre lefestettem Fresh Herceget!”

Kiderült az is, hogy Zayn tud, és szeret is főzni, amit az édesanyja tanított neki. Ez biztos jó pont Gigi Hadidnál, akivel Decemberben került szorosabb kapcsolatba.

“Kell a kihívás. Szeretem azokat a lányok, akik egy kicsit vaskosak bizonyos területeken – jó területeken. Szeretem a ‘teljesebb’ nőket. Élvezem az intelligens beszélgetéseket is, ahol a másik fel tud építeni egy mondatot a haj és a smink, vagy a ruha témákon kívül, és beszélni valami politikai, vagy világi témáról. Szeretem, ha van véleménye valakinek.”

Zayn emellett türelmet és megértést kér a rajongóitól, amikor nem áll meg mindig fotózkodni.

“Ez most egy kicsit más, mert ők csak miattam vannak ott. Nem ugorhatok be a kocsiba és mondhatom, hogy csináljanak képet a többiekkel. Most már megszeretném tenni én!”

Az énekes azt is elmesélte, hogy most, hogy azt tesz, amit igazán szeretne, a kreativitása is az egekben van.

“Lejövök ide éjszaka és úgy hét dalt is felveszek egyszerre.” – mondja a keverőpultja mellett – “Ez azért van,mert élvezem, amit csinálok. Nem cenzúrázom ki magam többé, nem fáradok el. Imádom!”

Mikor ideges lesz vagy frusztrált, inkább a stúdióban vezeti le az indulatait, mint egy bokszzsákon.

“Van, hogy részeg vagyok és a falra írom, hogy Fuck this life” (ahogy angliai otthonában is megtette).

Mielőtt bárki elkezdené terjeszteni, hogy Zayn le akarja rángatni a One Directiont a trónról, elmondta, nem áll szándékában a banda babérjaira törni, és nem szükségem tömegesen vásárolni a lemezét.

Azonban mikor a fiúk tömegesen vásárolt lemezéről, a Made in the A.M.-ről kérdezték az ex-bandatagot, mindenki meglepődött az interjú készítésekor.

“Nah,” – kezdte enyhén fintorogva – “Őszinte leszek, az első kislemezről azt gondoltam, hogy király lett. Meghallottam a másodikat és… Ja, nem vettem meg az albumot.” – mondta, hozzátéve, a banda többi új dalát nem hallotta.

A kérdésre, hogy mit vitt véghez bandatagként, irónikus válasz érkezett.

“Státuszt. A képességet, hogy korlátozzanak dolgokban, amiket szeretnék csinálni. Megtanultam azt is, hogy jó, ha megtartod a barátaidat. Mert nem tudhatod, mikor szerzel újakat, szóval a régieket meg kell becsülni.”

Az interjú végén elmondta azt is, hogy sokkal jobban ismeri önmagát, mióta szólóként tengeti napjait.

“Hihetetlenül fegyelmezett vagyok. Rájöttem, hogy át tudom magam vinni helyzeteken, amit talán nem kifejezetten akarok, de úrrá tudok lenni bizonyos pillanatoknak. Nem számít mi van, tudok mosolyogni és megtenni azokat a dolgokat, amiket meg kell.”

zayn-malik-bb1-2016-billboard-02-1250.jpg zayn-malik-bb1-2016-billboard-04-1250.jpg

Galéria linkek

» Zayn Malik > Photoshoots / Fotósorozatok > 2016 > Billboard magazin
» Zayn Malik > Magazines / Magazinok > 2016 > Január – Billboard magazin címlap

Videók

1 Comment on ““Nem vettem meg az albumot…”

  1. Szerintem senki sem várja el tőle, hogy megvegye az albumot, azért mert nem is olyan régen még ő is a banda tagja volt, vagy ilyesmi, viszont a többiekkel való kapcsolata végett vehette volna fáradságot és meghallgatja az albumot és nem 2 szám után megítélni… de ha már ez így alakult, akkor talán szebben is kifejezhetné magát, főleg ha a barátairól beszél és nem fintorogva bele kezdeni. Mind tudjuk, hogy nem az ő stílusa, de azért kicsit tisztelhetné a munkájukat. Igazából én most csalódtam benne egy kicsit. Amikor kilépett szomorú voltam, de mindenkinek jobb így. Ez a véleményem, bár tudnék még ehhez mit írni. Remélem sikerült értelmesen megfogalmaznom. :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük