One Direction Hungary

Az első és egyetlen forrásod 2015 óta

mutasd a többit

Több, mint 100
magyar fordítás

Katt a képre a videó megtekintéséhez

EoMqnXAW8AIlVSV.jpg
EoMqng9W4AIqLxG.jpg
EoMqng8WEAA9V8p.jpg
EoMqng7XUAAvqC8.jpg
EoMqkQWW8AAQGU9.jpg
EoMqkQVXUAAMwNT.jpg
EoMqkQTXUAAHT_t.jpg
EoMpEBpXEAIsQ73.jpg
EoMpD6dW4AMkZIV.jpg
EoMpD5MXUAETbct.jpg
EoMpD_6XYAAW1Ur.jpg
EoMo0o2W8AICsOG.jpg
Harry tetoválásai

1. LOVE felirat

Mielőtt teljes mellkasát a madarak tették volna ki, Harry szíve fölött egy LOVE felirat ékeskedett egy egyszerű zászlóban. Néhány directioner úgy véli, hogy a felirat befedése átvitt és szó szerinti értelemben is azt jelenti, hogy Harry elrejtené és elrejti szeretetét.

2. Keresztek az M és K betűkkel

Mellkasa bal oldalára varratta az énekes magára a két keresztet, melyek alatt M és K betűk villogtak. Bár Harry sose mondta, szinte mindenki arra következtet, hogy a keresztek a vallásához vezethetők vissza, azon belül a barátai és családja jelképe.

3. Might as well felirat

Harry derekán olvasható a Might as well, magyarul Akár az is lehet/Felőlem felirat, ami már 2013. elején került az énekesre. A felirat elég nyers, sokan gondolják, hogy egyik bandatársa készítette a tetoválást, hiszen a fiúk szeretnek egymáson nyomot hagyni. Sokan viccelődtek azzal, hogy Harrynek ez a tetoválás annyit jelent, hogy “Felőlem” – jöhet még pár tetkó!

4. Szív

Bal karjának felső részén helyezkedik el a fekete tintával kitöltött szív tetoválás. 2012. Decemberében készült, feltételezik az emberek, hogy ex-barátnője, Taylor Swift ihlette az énekest a fekete szívre – csak úgy, mint a hajót, amit nem sokkal utána készíttetett. Harry azonban állítja, a szív jelképezi a hazaszeretetét, hogy akármennyire távol is van, a szíve otthon lesz a családjával. Valamint szójáték is lehet, hiszen így a “Szívét hordja a kezén” (megj.: angolul kijön)

5. Vállfa

Bal bicepszén található a kis, fekete vállfa, közel a fekete szív tetoválásához. Vannak, akik úgy vélik, ez a tetkó ismét egy jel a szexuális orientáltságára, és arra, hogy szekrényben is szokta élvezni a mámorokat, míg vannak, akik amellett teszik le a voksukat, hogy a vállfa saját magát jelképezi, a zeneipar manipulálja és irányítja az énekest.

6-7. Things I can és Things I can’t felirat

Dolgok, mikre képes vagyok – mondja a tetoválás, mely az énekes jobb alkarjának belső felén olvasható, funky betűtípussal és fekete színnel készült, 2012. október 12-én Londonban, és habár Stylesnak rengeteg felirat ékeskedik bal kezén, ez az egyetlen betűkből álló tetkója, melyet a jobb karján visel a mai napig.
Hasonlóképp van egy Things I can’t feliratú tetkója a másik kezén, bal alkarjának belső felén, hasonló betűtípussal és színnel, mint a testvére. A két tetoválás ihletője egy ismert ima, mely ismét megmutatja az énekes vallásosságát:

Istenem, adj nekem nyugalmat, hogy elfogadjam a dolgokat, melyeken nem tudok változtatni, adj bátorságot, hogy változtassak azokon, amiken tudok, és adj bölcsességet, hogy felismerjem a kettő közti különbséget.

8. won’t stop ’till we surrender felirat

Black Italy betűtípussal írt, fekete tetoválása felső alkarja/bicepsze területén helyezkedik el a bal oldalán. 2012. június 26-án készült a mű, maga a kifejezés Temper Trap “Sweet Disposition” dalából származik: Nem hagyjuk abba, amíg vége nem lesz / Nem fogunk megállni, hogy megadjuk magunkat.  Sőt, mi több, a dal maga a meggondolatlan elhagyásról és a pillanatnyi szeretetről szól, ami arra is utal, hogy Harry addig fog szeretni, amíg ő maga nem adja fel. Mielőtt megcsináltatta volna a tetkót, több dalszöveget is posztolt ki Twitterre.

9. I Can’t Change felirat

Nagybetűkkel szól a következő mondat bal csuklója külső felén: Nem Tudok Megváltozni. A csuklóját karkötőként öleli körül ez a néhány betű, melyet az emberek Louis idézőjeles tetoválásával kötnek össze, ezzel már sejtetve, hogy a két barát közötti romantikus szálakra gondolnak gyermetegen. A valóságban viszont a két fiút valószínűleg egy koncert ihletett meg, a 2011-es Leeds Fesztiválon hallgatták meg a Rise Against – Make it Stop dalát, mely azokról a fiatalokról szól, akik öngyilkosságot követtek el azok után, hogy homoszexualitásuk miatt zaklatták őket. A dalban hangzanak el a sorok: Szabadnak születsz, mégis utálnak, Magamnak születtem, nem, nem tudok megváltozni. Az eset után Harry hónapokig hordta a fesztivál karszalagját, viszont, miután az elszakadt, az örök üzenet mellett tette le a voksát. Később az énekest megkérdezték a találgatások után, hogy mi a valódi jelentése a tetkónak, akkor azt mondta, hogy emlékezteti ez a mondat arra, honnan jött és segít neki a földön maradni.

10. “A”

Bal könyökének hajlatánál van ez a kis A betű, melyet Zayn csinált az énekesnek, még 2012. júliusában, ezzel tisztelegve édesanyja, Anne Cox előtt, akihez Harry nagyon közel áll.

11. 17BLACK felirat

Mellkasa felső részén, bal kulcscsontjánál olvasható a vastag betűs felirat, melynek stílusa a James Bond filmek 007-es feliratához hasonlít (az énekes nagy rajongója a filmnek). 2012. augusztus 13-án készült, jelentését nem tudni.

12. Hi felirat

A Hi Harry egyik random tetoválásaihoz tartozik, mely durva betűkkel a bal bicepszének belső részén látható. Sokak szerint Louis kézírása figyelhető meg a betűkön, keletkezési története is ezt bizonyítaná, hiszen a hírességnek ez volt az első szava a társához (Louisnak is van egy Oops! tetkója, az pedig az ő első szava volt Harrynek). Szép páros-tetoválás, nem igaz?

13. Fecskék

A fecskék Harry egész mellkasát befedik, talán ez a tetkói közül az egyik legismertebb és legtöbbet mondó tetkója. A madarak egymás felé repülnek, mintha a céljuk ugyanaz lenne. “A fecskék az utazást szimbolizálják, és mi sokat utazunk.” – mondta Harry – “Szeretem az ilyen tetoválásokat, csak úgy, mint a régi tengerész féléket.” A tengerészeknél a madár a jó szerencse és a békés hazatérés jelképe, úgy tűnik, az énekes a folytonos utazás miatt döntött ezek mellett a tetoválások mellett, még ha ehhez el is kellett takarnia az első, LOVE feliratú tetkóját.

14. Hajó

Ez szintén egy ismert tetoválása az énekesnek, bal felkarját teljesen befedő hajó 2012. decemberében készült. Az elkészülése után nagy port kavart a tetoválás, mert az akkor még friss ex-barátnőjének, Taylor Swiftnek az új klipje, az  I knew You were Trouble, nagy hasonlóságokkal rendelkezik, mint maga a hajó motívum. Harry viszont cáfolta, hogy bármi köze lenne a kettőnek egymáshoz, az ötletet a hazaszeretete és a család iránti szeretete ihlette. “Egy realisztikus angol hajót szeretett volna, mert hiányzott neki Anglia és emlékeztetni akarta magát, hogy mindig hazafelé tart.” – mondta Freddy Negrete, aki elkészítette a tetoválást.

15. Gemma

Héberül olvasható nővérének neve a bal karjának belső felén. 2012. szeptemberében készült a tetoválás, Freddy Negrete keze által.

16. Prizma

Pink Floyd “Dark Side of the Moon” lemezborítója ihlette az énekest, hogy bal karjának felső részére varrassa a prizmát, fekete-fehérben, ezzel tisztelegve a zenekar előtt. A prizma fekete-fehérben látható Harryn, érdekesség, hogy Zayn is magára varratta a prizmát a jobb bicepszére, 2013. áprilisában.

17. Csillag

A fekete csillag az énekes bal karjának belső felén helyezkedik el, mely 2012. februárjában kezdett el kibontakozni. Habár csak vázlat volt eredetileg, Harry később kitöltette fekete tintával a belsejét. Sokan azt feltételezik, hogy egyszerű felindulásból tette, ezzel ünnepelve 18. születésnapját, mások viszont azt gondolják, hogy az ötágú csillag tisztelgés a zenésztársai és a One Direction felé.

18. színházi maszkok

Klasszikus dráma- és vígjáték maszkok vannak Harry mellkasának bal oldalán. A maszkok az ókori dráma két múzsájától, Melpomenetől és Thaliától származnak. Bár régen a maszkokat arra használták a görög színházakban, hogy az érzelmeket jobban mutathassák, ma már tetoválásként csillog azoknak a testén, akik szeretik az élő színházi darabokat.

19. Zárt kalitka

Ball mellkasán helyezkedik el az üres, zárt kalitka, mely arra utal, hogy az énekes bezárva érzi magát, nem tud szabad, vagy önmaga lenni. Mások viszont úgy vélik, Harry csak egy szójátékkal élt a bordákra. (birdcage – kalitka; rib-cage – borda)

20. Can I Stay? felirat

Maradhatok? – ez a kérdés olvasható bal karjának felső részén 2013. májusa óta. Sokak szerint ez a sor Ray LaMontagne dalának a címe, melynek szövege a következő: “Veled maradhatok reggelig? /Olyan messze vagyok az otthonomtól és kicsit kábultnak érzem magam / Szóval veled maradhatok reggelig?”

21. Home Made felirat

Házi készítésű – ezt jelenti az a tetkó, ami bal karjának felső részén ékeskedett az énekesnek. Úgy tartották, hogy ez az énekes egyik hazaszeretetét és családja iránti szeretetét kifejező mű, de mivel nagyon befejezetlennek tűnt, végül egy hajóval fedte be.

22-23. NEVER GONNA és DANCE AGAIN feliratok

Bal bokáján virít nagy betűkkel a SOSEM FOGOK felirat, jobb bokáján pedig az ÚJRA TÁNCOLNI, amiket George Michael “Careless Whisper” dalából vett. A sorok így hangzanak: Tudhattam volna, hogy nem szabad egy barátot megcsalnom / És elvesztegetni az esélyt, amit kaptam / Így hát soha nem fogok újra táncolni, / Ahogy veled táncoltam. Állítólag a DANCE AGAIN feliratot jó barátja, Tom Ankin készítette.

24. Green Bay Packers logó

Harry ezen tetoválása mögött egy fogadás áll, melyet jó barátjával, Cal-lal kötött. A fogadás úgy szólt, hogy ha a csapat, vagyis a Green Bay Packers másnap megnyeri a meccset, a bal karjára tetováltatja a logójukat. Mivel azonban az énekesnek a meccs után nem lett volna ideje a tetoválás elkészítésére, barátja állításában bízva megcsináltatta a tetoválást mondván, hogy nyerni fognak. Másnap a csapat egyébként elvesztette a meccset.

25-26. Lakat és Kulcs

Styles bal csuklójának külsején található az apró lakat, pont ott, ahol az órája rejlik, nem messze tőle pedig egy kulcs található. A kulcsot régimódinak tervezték, ami hasonlít egy nyílhoz. A kulcs fekete tintával készült és nagyon passzol Louis bokáján lévő kulcshoz, így sokak úgy vélik, hogy a két énekes megint páros tetoválást készíttetett. A lakatot egyik jó barátja, Ed Sheeran csinálta.

27. Iced gem Süti

Az Iced gem sütemény az énekes bal karjának belső oldalán helyezkedik el, ami szintén a testvérének tiszteleg. Gemma beceneve ugyanis gyerekkorában Gem volt, így jött az ötlete az énekesnek, hogy a híres brit sütit magára varrassa.

28. “X”

Az X betű mellkasán helyezkedik el, közvetlen az SMCL tetoválása mellett. Az X jelentését nem tudjuk, de sok más sztár is hordja magán, mint például Miley Cyrus, Chris Brown, vagy Justin Bieber.

29. 99p

Az énekes a 99p szimbolumot a bal csuklójára helyezte. A 99p Angliában a 99 pennyt jelenti, de akadnak olyanok, akik úgy vélik, ez a 99 problems rövidítése. Ha pedig az utóbbinak hiszünk, akkor Jay-Z egyik száma jut eszünkbe, mely így szól: “Ha csaj problémáid vannak, sajnállak, fiam / 99 problémám van, de ribanc nincs köztük.”

30. PINGU felirat

Bal karjának belső felén figyelhető meg a PINGU felirat, 2012. augusztusában készült. A tetoválás az 1980-as évek egyik sikeres sorozatához vezethető vissza, ami egy pingvinről, Pinguról szól. Ed Sheerant – aki szintén magára tetováltatta Pingut, csak éppen a képét és nem a feliratot – megkérdezték, hogy hogyan vette rá Harryt erre. “Megemlítettem, ő meg csak annyit mondott ‘Akkor rendben.’ ” – mondta.

31. Lóhere

A legtöbben Írország tiszteletére varratják magukra a lóherét, vagy éppen a szerencse jelképeként, Harry az első feltételezés miatt készíttetett egy kis motívumot a bal csuklójára, Los Angelesben.

32.  Vízöntő

Harrynak van néhány hullámos vonala a csuklóján, amik a hullámhoz hasonlítanak, valójában pedig a Vízöntő horoszkópot szimbolizálják (Harry vízöntő).

 33. Csavarok

Stylesnak van mindkét bokáján egy-egy csavar, és már minden tag hordja magán ezeket a jeleket. A csavarok úgy néznek ki, mint egy x vagy +, olyan picik, jelentésük pedig, hogy a fiúk földhöz legyenek rögzítve, ne szálljanak el maguktól. Először Harry, és Zayn, később Liam és Louis készítette el a tetoválást. Niall is tervezi megcsináltatni, de fél a tűktől.

34. “Ny”

Vagyis New York, a város, ahol Harry rengeteg időt töltött és a szívébe lopta magát. A pici tetoválás bal vállán olvasható.

35. LDN

Harry UK területén született és nőtt fel, London területén pedig rengeteget tartózkodik, így nem is meglepő, hogy magára tetováltatta a város rövidítését. Fekete tintával, nagy betűkkel olvasható LonDoN a bal vállán.

36. LA

Újabb város, újabb tetoválás – Los Angeles is a bal vállán helyezkedik el, közvetlen a Ny és LDN tetoválások mellett. A tinta jelentősége az, hogy amikor úton van, ezeket a helyeket tekinti otthonának az énekes, ezek azok a városok, amiket szívből szeret.

37. Gitár

Bal vállán helyezkedik el a hátára fordított, világos gitár. A zene biztos és nagy szerepet játszik Harry életében, de jelen esetben a háttérzene, a banda zenekara előtt tiszteleg.

38. Kézfogás

Harry bal bicepszének külső felén van két nagy kéz, melyek fogják egymást. A tetoválás legjobban hihető jelentése az énekes egyenlősége a homoszexuálisok iránt. A fekete-fehér stílusú tetkó 2013. január 21-én készült.

39. Pillangó

Egy hatalmas pillangó ékeskedik az énekes mellkasának közepén, hasának felső részéig érnek a szárnyai.

40. Szög

Három hosszú szög figyelhető meg a bal karjának felső részén, a hajó és a szív tetoválása mellett. Sokak szerint megint szójátékról van szó, mint a szögbelövő pisztoly (nail gun), ami a jó szerencse vagy a vallás szimbóluma.

41. “g”

Az énekes jobb vállán van a nagy, de kisbetűs “g”, ami feltehetőleg a nővérének kezdő betűjét jelenti.

42.  “A”

Nem csak a könyök hajlatában van kis “A” az énekesen, de a bal vállán is, ami szintén édesanyja, Anne nevét tartalmazza.

43. Korona

Jobb lábának lábujjára varratta a kis koronát, teljesen egyszerű, fekete-fehér stílusban.

44. Kereszt

Amellett, hogy két apró kereszt (M és K betűkkel) díszeleg az énekes mellkasán, a hüvelykujjához közel varratott még egy kis keresztet a kezére, mely szintén a vallásához vezethető vissza.

45. Rózsa

Egy nagy fekete rózsa díszeleg az énekes bal karján, szárral és levelekkel együtt, a hajó tetoválása alatt. A rózsa hagyományosan a szerelem, a szépség és a romantika jelképe, sokak szerint vsizont a bandának tiszteleg ezzel a tetoválással, hiszen a tetoválás keletkezésekor még új, Best Song Ever-ben azt énekli, “Said her name was Gergia Rose”.

46. Csontváz

Egy ünneplőben felöltözött, vigyorgó csontváz helyezkedik el Styles bal karján. Érdekesség, hogy a csontváz egy kis keretben van, mintha egy portré lenne.

47-48. 1957. és 1967

Jobb kulcscsontján olvasható az 1957, mely apja születésének ideje, bal kulcscsontján pedig az 1967, mely édesanyjának születési évszáma.

49. Páfrány

Érdekes, hogy a sokak által zászlónak és várnak hitt tetoválás igazából egy kis kép egy ezüst páfrányról. A tetoválás akkor készült, mikor a Take Me Home turné Új-Zélandnál járt, és Új-Zéland nemzeti jelképe a páfrány, ez ihlette meg az énekest.

50. Horgony

A Popeye-ihlette horgony az énekes csuklóján helyezkedik el, mely teljesen befedi az I CAN’T CHANGE feliratot. Úgy tűnik az énekes akkor döntötte el, hogy igenis képes a változásra és másképpen fog élni, és habár befedte a tetkót a horgonnyal, tisztán kivehetőek a betűk, még így is, mely emlékeztetőül szolgál Harry számára.

51. Szent Biblia

A Szent Biblia motívummal fedte be bal karján a Things I can’t feliratát, mely Harry hitét jelképezi, hogy bármire képes.

52. SILVER SPOON felirat

Keze hátuljára írták a feliratot, közvetlen a könyökéhez, mely a One Direction sikereihez köthető. Létezik az az angol mondás, hogy “born with a silver spoon in his mouth”, ami egyenlő a gazdagsággal, különösen öröklött vagyonról beszélünk, és gyakran használják azokra, akik beleszülettek a sikerbe és a gazdagságba.

53. Anatómiai szív

Még egy szív tetoválást készíttetett az énekes 2014. februárjában, mely a bal bicepszén figyelhető meg. Míg az első szíve a szimbólumot, addig ez az igazi, emberi, anatómiai szívet tárja elénk, ennek jelentése pedig már is bonyolultabb és mélyebb, mint a kicsik által rajzolt szívecske, ami a szeretetüket jelenti. Az anatómiai szív a szimpátiát fejezi ki, enyhe szeretetet, például az anatómiai szív tökéletes választás azoknak, akik a testi, lelki és érzelmi központjukat mutatják meg, akár Istennek, akár másoknak.

54. Páfránylevelek

2014. áprilisában készült el a két páfránylevél, ami az énekes csípőjén látható. Nyugat-Afrikában a páfránylevél a találékonyság és a kitartás jelképe, mert nehéz körülmények között is nő. Keleten s erőt és kitartást sugall ez a motívum, így teljesen érthető, hogy Harry miért varratta magára. Nagy kitartás és erő kell ahhoz, hogy valaki elérje az álmát, hogy kibírja a mindennapok súlyát és túlélni a rengeteg pletykát, amivel bántani szeretnék őt. De az is lehet, hogy a páfrányt az énekes ismét az utazás miatt vette elő, és a két levél azt jelképezi, hogy erő és kitartás kell ahhoz, hogy minden nap ismeretlen helyeken fellépjen több ezer rajongó előtt, az út, melyen elindult nem lesz könnyű.

55. Brasil!

Bal combjának felső részén üvölt a Brasil! felirat, ami 2014. májusában került az énekes testére. Az énekes koncert közben mutatta meg rajongóinak a Rio de Janeiro ihlette tetoválását, mely tisztelgés a dél-amerikai ország, Brazília felé.

56. Sellő

2014. novemberében került az énekes bal karjára a hableány, mely az egész alkarját befedi. A sellő farka felkunkorodik, fekete-fehérben készült el, mellét semmi sem takarja. Az énekest megkérdezték a tetkó jelentéséről, Harry viszont csak annyit mondott, “Sellő vagyok”.

57. You Boose You Lose

Bal karján olvasható az alkoholos üveghez szóló mondat: “Piálsz, veszítesz”. A tetoválás maga igen érdekes, elkészülése előtt egy hónappal ugyanis az énekes egy Los Angeles-i autópályán félrevezette a kocsiját, és sokan bizony a túlzott alkoholfogyasztásra terelték az ügyet. Harry akkor tisztázta magát, mondván, hogy egy kőkemény túrából indult hazafelé és a fáradság volt az oka a balesetnek, nem a másnaposság. Akkoriban még nem ihatott, hiszen az énekes nem töltötte be 20. életévét. Ed Sheeran is megvédte akkor a barátját, aki a következőket mondta: “Hogy őszinte legyek, még sosem láttam Harryt, hogy Amerikában inna, és ez politikailag nem korrekt. Feljön hozzám és én iszom egy Coronát, míg az ő kezében diétás kóla van.” De persze, ha Harry az UK területén van, az már más történet…

58. Tigris

Az egyik legnépszerűbb állat tetoválás a pillangó és a delfin mellett, ami annak ellenére, hogy vadságot tükröz, jelentésében egy természetszerető embert és természetes személyiséget rejt magában. Azt mondják, ha valakin Tigris van, akkor az fejlett igazságérzetre utal, magadért, az igazadért és a szeretteidért foggal-körömmel harcolsz, makacs vagy. Ennek ellentéte a pillangó, ami szintén ékeskedik az énekesen, és az inkább azt szimbolizálja, hogy bármikor képes vagy a megújulásra, hiszen a lepke az újjászületés gyönyörűséges jelképe.

59. Late Late felirat

Az énekes 2015. December 3-án szerezte a tetoválást, mely az anatómiai szív mintája alatt fekszik. A Late Late a The Late Late Show-t szimbolizálja, hiszen azon műsor rulett-játéka során sikerült kihúznia a bűvös dobozkát.

60. Sas

2015. December 29-én varratta magára a sast a jobb karjára, elfedve a Things I can feliratot. A sas átvitt értelemben a szabadságot szimbolizálja, és egy családi nyaralás során,  Anguillában szerezte.

61. “R”

Az R feliratot 2017. Március közepén varrathatta az énekes a bal karjára, első szóló reklámjában már fel lehetett fedezni a betűt, aminek jelentését nem tudni.

62-63. “Jackson” és méhecske

Ez a felirat és a minta is 2017. Április elején készültek, elsőként Április 17-én mutatta meg az énekes a tetoválásait. A Jackson felirat a keresztfiának tiszteletére készült, míg a méhecske jelentését még nem tudni.

64. Mary

Bár nem tudni pontosan mikor szerezte ezt a tetoválást, 2019. áprilisában vették észre a rajongók először. A sas fölött található, és a nagymamája tiszteletére készült.

65. California

A feliratot 2019. májusában készítette Harry, és az egyik kedvenc helyének tiszteletére. A combján látható a felirat.

66. Pálmafa

2019. május 6-án mutatta meg először ezt a tetoválást Harry a Met Gálán. Nagy jelentése nem lehet, viszont a testvérével, Gemmával csináltatta, akinek ugyanott, a könyök fölött helyezkedik el a tetoválás.