One Direction Hungary

Az első és egyetlen forrásod 2015 óta

mutasd a többit

Több, mint 100
magyar fordítás

Katt a képre a videó megtekintéséhez

EoMqnXAW8AIlVSV.jpg
EoMqng9W4AIqLxG.jpg
EoMqng8WEAA9V8p.jpg
EoMqng7XUAAvqC8.jpg
EoMqkQWW8AAQGU9.jpg
EoMqkQVXUAAMwNT.jpg
EoMqkQTXUAAHT_t.jpg
EoMpEBpXEAIsQ73.jpg
EoMpD6dW4AMkZIV.jpg
EoMpD5MXUAETbct.jpg
EoMpD_6XYAAW1Ur.jpg
EoMo0o2W8AICsOG.jpg
One Direction történelem

2010-2011 Up All Night


2011. Szeptemberében a One Direction megjelentette első dalát, a What Makes You Beautifult, ami az Egyesült Királyság toplistájának első helyére ugrott egy pillanat alatt, ezt követően pedig a legkellendőbb dal lett a Sony Music Entertainment történelmében. További kislemezeik, a Gotta Be You és a One Thing a toplista első tíz helyére kerültek. 2011. Novemberében aláírtak egy szerződést a Columbia Recordsszal, így a What Makes You Beautiful megjelent az Egyesült Államokban 2012. februárjában, ahol a Billboard Hot 100-as listáján a 28. helyet szerezte meg magának. Ezzel a 1D lett az első banda, aminek debütálása a legmagasabb sikert érte el 1998 óta. Több, mint 4 millió példány kelt el az USA-ban, emellett februárban a fiúk megkezdték első észak-amerikai turnéjukat, mint a Big Time Rush előzenekara. Megtörtént első tévés megjelenésük is Amerikában, mikor a The Today Show-ban megjelentek, becslések szerint közel 15 ezer rajongó lepte el akkor a forgatás helyszínét. 2012 elején a One Direction megjelentette első albumát, az Up All Night-ot, ami 16 országban került a slágerlisták élére. Az album felkerült a Billboard 200-as listájának trónszékébe, ezzel ők lettek az első brit fiúcsapat, akik number one-ként debütáltak Amerikában. Bekerültek ezzel a Guiness rekordok könyvébe is. Az Up All Night ezenfelül az első olyan album lett az USA-ban, amiből 500 ezer digitális másolat készült, és fiúbandától származott, valamint 2012. augusztusára több, mint 3 millió példányban kelt el világszerte.

2011. Decemberében a fiúk bejelentették első turnéjukat, az Up All Night Tour-t, 2012. elején pedig ausztrál és észak-amerikai állomásokkal is bővítették azt. A turné 2012. áprilisa és júliusa között lett meghirdetve. A turné, ami 62 koncertből állt, találkozott pozitív kritikákkal és kereskedelmi bevételekkel egyaránt. A koncert DVD-je, az Up All Night: The Live Tour még 2012. májusában megjelent. Amellett, hogy a DVD 25 országban top rangsorolást kapott, megjelent az Egyesült Államok NewYork Times vezette bestseller listáján is 2012. májusában. Ezen év júniusában Nick Gatfield, a Sony Music Entertainment elnöke és tisztségviselője kijelentette, hogy a fiúk jelenleg 50 millió dollár bevételt hoznak, és ennek duplájára számít a következő évre. 2012. augusztusában a banda eladási adataiban 8 millió kislemez, 3 millió album és 1 millió DVD szerepelt. Bejelentették, hogy a 2012. nyári olimpiai játékok záróünnepségén ők is fellépnek majd első dalukkal Londonban, amely képviseli majd a Rio de Janeironak, a következő olimpia házigazdájának való átadást.

Ebben az évben a One Direction volt a legtöbb díjat nyert MTV Video Music Awards vendég.

2012-2013 Take Me Home


A One Direction második albuma 2012. novemberében került a boltok polcaira. A Take Me Home lemezen lévő dalokat csoportokban írták, kevesebb mint öt dalszerzővel csoportonként. Savan Kotecha, Rami Yacoub és Carl Falk, akik a What Makes You Beautifult és a One thing-t is írták, hat hónapot töltöttek Stockholmban, hogy megírják az adott dalokat a korongra. A felvételek 2012. májusában kezdődtek el Stockholmban a Kinglet Stúdióban. Az albumborítót jellemzi a bandát körülvevő hagyományos brit telefonfülke, ismerős látványt nyújtva az Egyesült Királyság utcáihoz. A Take Me Home vegyes véleményeket szült a kritikusok tollából. Dicsérték a minőségi munkát, ugyanakkor bírálták a körítést. Az album első kislemeze, a Live While We’re Young, 2012. szeptemberében jelent meg, majdnem minden országban elérte a top 10 listák első helyét és feltérképezte azokat, valamint megszerezte a nem-amerikai-művészek által kiadott dal legnagyobb egyhetes bevételét az Egyesült Államok területén. Az album és a második kislemez, a Little Things is number one-ként debütált az Egyesült Királyságban, valamint a One Direction tagjai váltak a legfiatalabb művészekké, akik ekkora sikert értek el az UK történelmében. Az album 540 ezer példányban kelt el az első héten az USA-ban, a Billboard 200-as listájának trónszékén debütált és vezette a slágerlistákat több, mint harmincnégy más országban. Emellett az Up All Night és a Take Me Home is a harmadik és negyedik bestseller album lett globálisan, még 2012-ben, mindkét album több, mint 5 millió példányban kelt el világszerte. December 3-án a One Direction előadta a Little Things című dalát II. Erzsébet királynő, és még több ezer rajongó előtt a New York-i Madison Square Gardenen. Ezenkívül kiderült az is, hogy a One Direction eladott 2.425.000 felvételt az Egyesült Királyságban. A banda belefogott második koncert-sorozatába, 2013. februárjában, ami a Take Me Home Tour nevet kapta. A turné több, mint 100 fellépésből állt, Európában, Észak-Amerikában és Ausztráliában is jártak a hónapok alatt a srácok. A jegyértékesítés alapján egy napon belül 300 ezer jegy került eladásra az Egyesült Királyság és Írország területén, ami hat teltházas londoni koncerttel ért fel az O2 Arénában. Az ausztrál és új-zélandi piacok bruttó 15,7 millió dollárt kaszáltak, mint egy 190 ezer jegyből, ami tizennyolc koncertet foglalt magába. A turné a kritikusok által is elismerést kapott, dicsérték a zenekar élő fellépéseit és teljesítményét is, sikerüket pedig az így összesen 1.635.000 jegyet eladott, 134 koncertet magába foglaló turnén lehet felfedezni.

2013-2014 Midnight Memories


2013. május 16-án a zenekar bejelentette első stadion turnéját, a Where We Are Tourt, amely áprilisban el is indult. Eközben Május 30-án a srácok együtt dolgoztak az Office Depottal, és egy korlátozott példányszámú kapszula kollekciót adtak ki az iskolai tanszerek között. A bevételek egy részét egy erőszakellenes képzési program támogatására fordították. November 23-án, hogy népszerűsítsék az új, Mindight Memories albumot, a fiúk egy 1D Day-t tartottak. A 7 és fél órás műsorban a fiúk csak a rajongókra szentelték idejüket, és nem csak rajongókkal beszélgettek a világ minden tájáról, de hírességek is felbukkantak, mint Cindy Crawford, Piers Morgan, Jerry Springer és Simon Cowell. A rendezvény egyedülálló volt, és nem csak a hosszútávú működése miatt, hanem a példátlan közösségi média használatáért is, amelyet a rajongók kaptak, hogy részt vehessenek a műsorban és kapcsolatba léphessenek kedvenceikkel. Az album végül 2013. November 25-én jelent meg és első helyen debütált az Egyesült Királyság és USA területén. Ezzel ők lettek az első olyan banda, akiknek első három albuma mind első helyen indult. Ez a sikert utoljára a The Monkees érte el 0967-ben. Az album leírása szerint a zenekar kissé rockosabb formát öltött. Az album második kislemeze, a Story Of My Life tartalmazta a fiúk egy-egy gyerekkori képét, klipjében pedig felbukkannak a srácok rokonai is. Az album dalait az amerikai és a brit X-faktorban is reklámozták. A bandát Top Global művésznek nevezte az IFPI, megnevezésüket köszönhették az erős letöltéseknek, albumaiknak streameiknek és zenei videóiknak is.

2014-2015 Four


Szeptember 8-án a srácok bejelentették negyedik albumukat, melyet a Four névre kereszteltek és november 17-én jelentettek meg. Ennek keretein belül az egyik dalt az albumról, a Fireproof-t ingyen tölthették a rajongók 24 órán át. Az album első kislemeze, a Steal My Girl szeptember 29-én került nyilvánosság elé, és október 24-én jelentették meg mellé a videoklipet. A második kislemez, a Night Changes november 14-én jelent meg, három nappal az album megjelenése előtt. A Four lemez ismét a Billboard 200-as listájának élén debütált, csak úgy, mint az Egyesült Királyság albumlistáján. November 22-én Paul Higgins, a banda eddigi turné menedzsere bejelentette, hogy elválnak útjaik a One Directionnal. A zenekar megerősítette a BBC Music Awardson a hírt, és azt is, hogy új, ötödik albumukkal valami mást szeretnének a világ elé tárni. 2015. március 25-én a zenekar bejelentette, hogy Zayn Malik, a One Direction egyik énekese távozik a bandából. Állításuk szerint először dühösek voltak a társukra, de utána beletörődtek és megértették Zayn álláspontját. Első megjelenésük Zayn nélkül május 14-én volt a The Late Late Showban James Cordennel, ahol megerősítették szándékukat azzal kapcsolatban, hogy tovább folytatják a sikertörténetük immár négy fős bandaként.

2015-2016 Made in the A.M.


Zayn kilépése után a banda tovább folytatta az útját a csúcs felé. 2015. Július 23-án megjelentették negyedik parfümjüket, a Between Us-t, ami az első pillanattól kezdve nagy sikereket ért el, majd ugyanebben a hónapban, Július 31-én kiadták ötödik albumuk első kislemezét, a Drag Me Down-t, ami rekordokat döntött – például ez a dal lett a leggyorsabban #1 az iTunes történelmében, az UK-ban pedig törekednie se kellett, egyből az első helyen debütált. A dalhoz készült videoklip augusztus 21-én látott napvilágot, 8 óra se kellett neki, hogy elérje a félmilliós lájkot, ezzel megdöntve a YouTube-n eddig uralkodó Bad Blood videoklipet Taylor Swiftől, aki 16 óra alatt érte el ezt az eredményt. Még aznap megdöntött egy újabb rekordot, 24 óra alatt több, mint 1 millió nézőt vonzott a videó. 2015. Szeptember 18-án bejelentették, hogy következő lemezük November 13-án került majd a boltokba. Később megjelentették új dalukat, az Infinity-t. Október 9-én az Apple Music kiszivárogtatta a fiúk új kislemezének címét, ami a Perfect nevet kapta, így a banda bejelentette, hogy új dalukat Október 16-án hallhatja a világ először. A kislemez olyan sikeresnek bizonyult, hogy Október 23-án a fiúk megajándékozták a népet a Perfect EP-vel, melyen a dal mix és akusztikus verziója is elérhető, mellé pedig megjelent a Home daluk is, ami nem került rá az új albumra, de a Top 100-as Billboard listákon díszelgett.
Az On The Road Again turné befejeztével a fiúk interjúk tömkelegével próbálták promotálni az új lemezt, a megjelenés előtti utolsó hétben pedig minden nap egy új dallal kedveskedtek a rajongóknak. Ilyen dal volt például a Love You Goodbye, What a Feeling, History és az End Of The Day. 2015. Novemberében megjelentették a The London Session zártkörű koncerten felvett jeleneteket egy kisfilm keretében, ami hasonló a TV Special és a 1D Day elődjeihez. Nem sokkal ezután bejelentették, hogy a következő kislemez az Infinity lesz, amihez klip is készült, megjelenése előtt azonban váltás történt és inkább a rajongók ihlette dal, a History lett a kiválasztott sláger. December 13-án a fiúk felléptek az X-faktor fináléjában, ezzel lezárva első fejezetüket és elkezdve a szünetet.

2016-napjainkig szünet