One Direction Hungary

Az első és egyetlen forrásod 2015 óta

mutasd a többit

Több, mint 100
magyar fordítás

Katt a képre a videó megtekintéséhez

EoMqnXAW8AIlVSV.jpg
EoMqng9W4AIqLxG.jpg
EoMqng8WEAA9V8p.jpg
EoMqng7XUAAvqC8.jpg
EoMqkQWW8AAQGU9.jpg
EoMqkQVXUAAMwNT.jpg
EoMqkQTXUAAHT_t.jpg
EoMpEBpXEAIsQ73.jpg
EoMpD6dW4AMkZIV.jpg
EoMpD5MXUAETbct.jpg
EoMpD_6XYAAW1Ur.jpg
EoMo0o2W8AICsOG.jpg
Realitás – mi alapján NE dönts

Nem egy rajongóval és nem egy utálkozóval találkozom nap mint nap, mert a baráti körömben mindkettő fellelhető. Ezek ellenére is barátok vagyunk, persze ha nem jön szóba maga a banda. Szerintem azonban egy dolog biztos, hogy mindkét félnek el kéne fogadnia a másik döntését.
 
Nem szeretem a harcokat. Pláne nem, ha olyasmiről folynak a viták, amiknek semmi értelme. Ha valaki szereti őket, szereti, ha nem, hát nem, itt abba kéne hagyni a veszekedést és ha közös társaság van, hagyni, hogy mindenki élvezhesse azt a zenét, amit akar – persze csak mértékkel, tudjátok, kompromisszumok. Sokan azonban úgy szeretik, vagy utálják a zenekart, hogy nem gondolnak bele mélyebben abba, mit is szeretnek, avagy utálnak. Mint mondtam korábban, ez egy reális szemlélet lesz, így kérlek, ha úgy van, ne vedd magadra.
 
Íme tehát az a 3 pont, ami alapján szerintem nem szabad utálni, vagy kedvelni egy bandát:
 

1. Rajongótábor

Ami a legjobban idegesít, az a pillanat, amikor közlik velem, meg se hallgatják a bandát, mert a rajongótáboruk alapján csak rosszak és nyálgépek/melegek lehetnek. Ez nagyon irritáló tud lenni, főleg, hogy egy mindössze 3% ennyire hatással van a teljes összképre. Rengetegszer hallom, hogy a One Direction csak kislányoknak jön be, ami részben igaz, hiszen jön egy új generáció a Directionerek közé, de a 2010-ben lett rajongók felnőttek és a fandom 70%-a már 17-18-19, vagy húszas éveiben járó fiatal.
 
Azonban ez igaz a másik félre is, csak azért, mert minden barátod szereti, neked még nem kell… Legyen saját ízlésed, a barátaid meg fogják érteni majd. És ez részben a második ponthoz is tartozik, ugyanis…

2. … Sose hagyd, hogy befolyásoljanak!

Nem szereted a bandát, mert fiú vagy.  Nem szereted a bandát, mert lány vagy. Tök logikus, hiszen az utálkozók, köztük a hímneműek 99,9%-a azt vallja, aki a One Direction számait szereti, vagy nyávogó p*csa, vagy hülye b*zi. Köszönjük szépen, leülhettek, egyes! Ha ilyen logikával kedvelné mindenki a kedvencét, nem lennének sztárok. Mindenhol vannak utálkozók és sem Justin Bieber, sem Selena Gomez, sem Tankcsapda vagy jobbat mondok, még a Beatles sem lenne, ha a rajongók hallgatnának és figyelnének arra, amit az utálkozók mondanak. Tudtad, hogy a Beatles korában az emberek fele utálta őket? A másik fele viszont odavolt értük és így visszanézve már mindenki felnéz rájuk és visszavágynak abba a korba, még ha nem is tudnak azonosulni a zenéjükkel, azt gondolván, akkoriban minden másképp volt.
 
Egy szó mint száz, ne hagyd, hogy az emberiség és a környezetet mondja meg, mit szeretsz. Ha fiú vagy normális lány létedre szereted a One Directiont, ebben a fandomban senki sem fog lenézni érte. Akik meg a burok túloldalán vannak, le vannak pottyantva jó magasról. Ha pedig úgy nem szereti valaki a bandát, hogy az ízlésétől távol áll, akkor a rajongóknak sem szabad piszkálniuk “rossz a füled” monológokkal a másikat. Fő a tisztelet a két csoport között!

3. Az énekes a borító, a zene a könyv

Ne ítélj könyvet a borítója alapján, ugyanilyen felfogással kéne kitalálni egy új közmondást – Ne mondd, hogy szar a zene vagy a hang, mert nem tetszik, hogy ki az énekes!
 
Hosszú a haja, kicsi a melle, kapafoga van, őszül, teszem én azt biszexuális, tök mindegy milyen az énekes, a dal attól még lehet jó. Nagyon utálom, amikor az emberek jönnek azzal, hogy tuti rossz a dal, mert a One Direction/Demi Lovato/Taylor Swift stb. énekli. Sok előadó van, akiket külön nem hallgatok, mert olyan stílusban játszanak, ami nem az én világom, de elismerem, hogy tehetségesek és mindig adok esélyt, ki tudja, hátha megtetszik az, amit hallok, ha nem, hát nem, legalább megpróbáltam, de nem kezdem el kikiáltani az égbe, hogy szar a dal. Az utálkozóknak hasonlóképen kéne cselekedniük. Egy idézetet hoztam most nektek, ami miatt bekerült ez a pont a bejegyzésbe:

Meg se hallgatom, tuti szar. Ez a fos banda énekelni se tud, pláne nem dalt szerezni! – egy névtelen felhasználó a Perfectről.

Két dolgot hadd kérdezzek: 1, Ha nem hallgatod meg, honnan tudod, hogy nem tudják elénekelni? 2, Ha nem hallgattad meg, honnan tudod, hogy szar a dal? (+1, honnan tudod, hogy egyáltalán Ők szerezték?!)
 
Ez viszont igaz a Directionerekre is, ne csak a kinézet miatt szeresse valaki a bandát, hiszen reálisan nézve, a One Direction sikerének nagy részét az hozta, hogy jól néznek ki és arany szívük van, csak másodlagos a zenéjük, ami egy kicsit szomorúvá tesz engem. Találkoztam olyan “rajongóval” is, aki még egy dalt nem hallott tőlük, de hogy Ő szerelmes Harrybe szóval rajongó. És ezek az emberek is veszik a cuccokat és a lemezeket, ne hogy azt hidd! Szóval ja, ne a kinézet határozza meg, hogy szereted-e a bandát, egy kicsit mélyebbre is tekinthetsz azért.
 
Te milyen döntési pontoktól leszel ideges? 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük