One Direction Hungary

Az első és egyetlen forrásod 2015 óta

mutasd a többit

Több, mint 100
magyar fordítás

Katt a képre a videó megtekintéséhez

EoMqnXAW8AIlVSV.jpg
EoMqng9W4AIqLxG.jpg
EoMqng8WEAA9V8p.jpg
EoMqng7XUAAvqC8.jpg
EoMqkQWW8AAQGU9.jpg
EoMqkQVXUAAMwNT.jpg
EoMqkQTXUAAHT_t.jpg
EoMpEBpXEAIsQ73.jpg
EoMpD6dW4AMkZIV.jpg
EoMpD5MXUAETbct.jpg
EoMpD_6XYAAW1Ur.jpg
EoMo0o2W8AICsOG.jpg
Zayn a füvezésről és Gigiről

Az interjú az ES. magazinnal készült, amiben Zayn Gigi Hadidról és élete nehéz szakaszairól is mesélt, köztük a füvezésről és a faji hovatartozásával járó kellemetlenségekről is.

A Direction-évekkel, vagyis Zayn karrierjének elejével kezdődött a beszélgetés, elmondta, mindenkinek megvolt a kiosztott szerepe a bandában és Zaynnek a rosszfiús külső jutott, majd a kezdetekhez nézett vissza az énekes, vagyis az X-faktor utáni első időszakra.

Nagyon tudatlan voltam 17 évesen  – vakságom meghaladta az éveimet. Azt hittem az X-faktor azt jelenti nyerek egy millió fontot és egy lemezszerződést. Úgy voltam vele, az összes problémám megoldódik. Nyerek egy millió fontot és ennyi. Egyszerű. De másba nem gondolsz ilyenkor bele, ami vele jár. Csak 17 éves vagy, az álmaid még éretlenek. Csak azt látod, amit látni akarsz. – és hogy mit tanácsol most a 17 éves énjének? – Ne tedd! Azt mondanám, nézz utána és egy kicsit több előkészületet tegyél bizonyos helyzetekre, mielőtt meghozod a döntést.

Arra is rákérdeztek, aláírná-e mostani fejével a One Direction lemezszerződését, Zayn pedig először tisztázta, nagyon hálás annak, ami vele történt, csak utána válaszolt a valódi kérdésre.

Nagyon hálás vagyok mindenért, de valószínűleg nem. Még várnék vele pár évet. Volt idő, amikor csak azon járt az agyam, hogy híres vagyok. Sosem tudtam, milyen szót is keresek? Névtelenségben lenni. Ha visszamehetnék, egy pár évig még ott maradnék. Próbáltam már olyan távoli helyet találni, ahol névtelenségben lehetek, de mindig le lettem kapva. Ez hízelgő – rajongóim vannak, ami a munkával jár – de olyan jó lenne tudni, hogy van egy ország, ahol senki sem ismer. Szeretnék rátalálni arra a helyre.

Azt is elmondta, gyakran anyukája tartotta Zaynben a lelket a banda idején.

Egy nap csak egy normális srác vagyok, aki otthon él a szüleivel, iskolába jár, a következő nap pedig a világot járom és mindenki tudja, ki vagyok. Nagyon hiányzott az otthonom, csak haza akartam menni és elfeledkezni a világról. De anyukám mindig azt mondta, “Néha olyan dolgokat kell tenned, amit nem akarsz megtenni.”

 

Aztán jöttek a lázadások, köztük a tetoválások is és elmondta Zayn, ha nem csináltatta volna meg a ZAP! tetkóját, valószínűleg egyik srácnak sem lenne.

Nem készíthettünk tetoválást engedély nélkül, de én megtörtem ezt a szabályt. Azt mondtam, “Ha már kész van, kész van!” Teljes volt a káosz, amikor egy masszív ZAP! került a karomra. – mondta, majd hozzátette – Folyamatos harc volt, mert olyan helyzetekbe siettem bele, amibe nem feltétlenül akartam. Nyilván bennem volt a megállási kényszer, szóval egy nap abbahagytam, nem voltam a bandában tovább.

És ha már kilépés, elmondta azt is, nem Ő posztolta ki Twitterre a kilépésének okát és a hivatalos bejelentést.

‘Elhagyom a bandát mert egy normális 22 éves szeretnék lenni aki képes pihenni és akinek van magánélete a rivaldafényen túl.’ Hadd kérdezzek tőled valamit: szerinted én így írok? Mármint, nézd már meg mennyire meg van fogalmazva! Nem egy 35 éves ügyvéd vagyok, nem írok így! …A banda idején gondolkodni sem volt időm, mert annyira belefeledkeztem a munkába. Nem tudtam megmondani mennyi az idő, néha még a napot sem!

Viszont sok mindent élvezett Zayn, például a rajongók imádatát. Nehéz volt nem észrevenni a lányokat és már olyan kérést is kapott, hogy írja alá valaki mellét, amit meg is tett, mert állítása szerint “Nem mondhatod azt, hogy rakd el őket! Barátságosnak kell lenned, nem?”

Volt olyan is, hogy a kocsi ablakához nyomódott pár fehér mellbimbó, amire csak annyit mondott vigyorogva: “Nincs ezzel semmi baj, ha rossz napja van az embernek!”

Zayn az őrült rajongókról is mesélt és elmondta, számára az összes szituáció vicces volt, nem pedig félelmetes.

Éppen cigiztünk a bandatagokkal, amikor a kuka elkezdett mozogni. Nem tudtuk mi történik, és akkor hirtelen kiugrott belőle egy lány és sikoltozni kezdett. A kuka eldőlt és öt testőr ugrott a csajra, aki csak sikoltozott és mindet leverte – egy lány öt férfit. Nem nagyon érdekelte a dolog, úgy volt vele, ‘mindegyikőtöket elkaplak’! – és hogy kapott-e a lány aláírást? –  Kapott, megérdemelte. Aláírtunk pár cuccot és fotózkodtunk is vele.

És mi nem volt vicces? A reakció, amit a kilépése okozott, valamit a #Cut4Zayn hashtag.

Sose vártam vagy készültem fel ilyen reakcióra. Őrület volt!

 

 

Zayn az interjú során sok kedves gesztust tett a riporter felé. Becsukta az ablakot, amikor hangosodni kezdett a zene, készített neki teát és többször is megkínálta cigivel. Zayn elmondta, sosem akarta azt, hogy az emberek rosszat feltételezzenek róla.

Azt akarom, hogy az emberek a jó oldalamat lássák és igen, az érzelmi stressz talán néha nem mutat sokat belőle. A szorongás olyasmi, amit az emberek nem feltétlenül akarnak reklámozni, mert látszik, egy ponton olyan, akár a gyengeség. Én beszélek róla, szóval az emberek láthatják, nem számít milyen sikereid vannak, honnan származol, ki vagy, milyen nemű vagy, mit csinálsz – akkor is tapasztalhatsz ilyen dolgokat. Számomra azt tettetni, hogy nincs szorongásom kamu lenne. Ez segít az embereknek megérteni miért viselkedem úgy, ahogy. Néha a dolgok elénk állnak, hogy ne tudjuk azt csinálni, amit szeretnénk.  Sose akartam sértő lenni. Ez egy irányíthatatlan dolog, amivel nem tudok mit kezdeni. Néha csak azért nem megyek fejjel valaminek, ami igazán előnyös is lehetne, mert nem érezném benne jól magam.

Zayn – mint minden interjún, – a származásával is szembenézett, ismét, amikor a szüleiről faggatták őt. Elmondta, körülbelül nyolc éves lehetett, amikor kitörtek a faji zavargások az országban és nem volt egyszerű kevert faji családban felnőni.

Nagyon zavaró volt, mert apát apának, anyát pedig anyának láttam. Nem láttam színeket, származást, versengést. És ahogy öregszel, nyilván elkezded kialakítani a személyiségedet és látod már, ki vagy, honnan jöttél és milyen csoportba tartozol. Ez szintén elég zavaró volt számomra. Szerencsés voltam, hogy anya és apa mindig elmagyarázták nekem, ez van, néhányan ebben hisznek, ebben nőttek fel, így nevelték őket. Én másban nőttem fel, így tisztelnem kell másokat és remélni, hogy az emberek viszont fognak tisztelni majd engem.

És fájt neki a sok támadás a származása miatt?

Egy kicsit igen. Kirekesztettek, verekedésekbe kényszerítettek. Tízből kilencszer a verekedéseim a faji dolgok miatt keletkeztek. Igazából nem nagyon foglalkoztatott ez a múltban, de az embereknek tudniuk kell valamit – én ez vagyok, ez a származásom. Nincs benne nagyon olyan, ami rosszul esne – ez tesz téged emberré, az, amit tanulsz belőle. Bizonyos kérdésekben megértő vagyok. De csak azért, mert nem foglalkozom ezekkel, nem jelenti azt, hogy nem vagyok tisztában velük. Tudom, mi folyik körülöttem. Tudom, hogy az emberek faji elkülönített közösségekben nőnek fel.

Zayn ezek után a családjára tért vissza és elmondta, a nők és férfiak között sem lát nagy különbséget, egyenlőségben hisz.

Anyám feministának nevelt. Három tesó, öt nagynéni és egy anyuka – nem egy reményteli helyzet. – ez pedig azt jelenti, hogy szívesen főz Giginek, ahogy Ő is neki – Boldog vagyok, ha készíthetek neki steaket és burgonyás pitét, vasárnapi sült vacsorát és Yorkshire pudingot. Igen, nagyon szereti a jól elkészített Yorkshire pudingot!

És ha már szóba került Gigi, elmondta, mit is gondol róla igazából.

Gigi egy nagyon intelligens nő. Tudja, hogy vigyázzon magára. Eléggé régimódi. Nem egy arrogáns ember, de magabiztos és törődő. Király. – Zayn a Hadid családdal is találkozott már, akiket szintén kedvesnek tart, azonban nem nagyon örül annak, hogy Gigi anyukája Yolanda Lyme kórban szenved.

A fiatal pár rengeteg időt tölt együtt, de még nem költöztek össze – Még nem cseréltünk hivatalosan kulcsokat vagy ilyesmi, de akárhol vagyunk, együtt élünk. – mondta Zayn, majd elmesélte, szoktak együtt énekelgetni is – Jó hangja van, én szeretem. – tette hozzá.

Zayn azt is bevallotta, nem retten meg a fűtől sem.

A fű is része az életemnek bizonyos okokból. Rájöttem, hogy segít kreatívnak lenni. Néhányan azt mondják, ez megöli az ambíciódat, néhányan, hogy elpusztítja a személyiségedet. Személyesen én még ilyesmit nem tapasztaltam. – és hogy szokott-e füvet szívni reggelire? – Nem hiszem, hogy ez engedélyezett lenne, azt nem akarom, hogy letartóztassanak!

Végezetül pedig rákérdeztek, hogy megérte-e minden, amit eddig tett, Zayn pedig mosolyogva válaszolt.

Ezelőtt, amikor megmondták, hogy mit tegyek és hova menjek, nem éreztem azt, hogy az én érdemem lenne az, hogy hazamegyek. Érted mire gondolok? Most viszont én döntök. Őrület, de az én életem, szóval kifizetődő és már megéri.

    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük